Arlia - Turbading

Gå til innhold

Arlia

Bodømarka
Arlia er en godt kjent parkeringsplass for de som liker å gå tur i Bodømarka – til f eks Tussvatnet, Erlingbu eller Frosktjønna.

Arlia har også byens tidligere hoppbakke, som nå står der helt ubrukt.

Selve lia Arlia er imidlertid lite kjent som tursted. Fra parkeringsplassen kan man følge Bagliveien ca 100 meter og gå ned til høyre mot hoppbakken, hvor det er bru over Tussvasselva. Her kan man gå den noe skeive trappen til hoppbakken oppover. På toppen står det gamle avrennet (unnarennet?), bygd i tre. Oppå her har man flott utsikt til Soløyvatnet med Bodømarka og Børvasstindan på andre siden. Videre for å komme opp på selve lia Arlia følger man sti mot venstre (nordøst).

Ved høyeste punkt av Arlia er et veldig spesielt grantre (se bilde i galleriet!) som kveiler seg rundt seg selv.

Videre velger man selv om man vil gå samme veg tilbake eller kanskje gå ned til en av kjerrevegene på østsiden av lia. Her bestemmer man igjen om man vil ha en rundtur nord via Baglia eller sør via Arlimyra og skitrasèen tilbake til Arlia, eventuelt til Engan og gå bilvegen tilbake.

Vær obs på at trappen til hoppbakken og selve byggverket på toppen stadig forfaller, slik at det nok snart ikke vil være trygt eller forsvarlig å gå opp på disse. Da må man heller følge lia opp. De tidligere byggene som tilhører hoppbakken står der forlatte og åpne (da jeg var der), slik at jeg gikk inn og så på minner fra da hoppbakken var i drift (som lå igjen så mange år etterpå).

Parkeringsplassen Arlia ligger 4 km fra rundkjøringen på Bertnes og 12,5 km fra rundkjøringen på Grønnåsen.
Tilbake til innholdet