Øvervatnet opp til Sjønstå - Turbading

Gå til innhold

Øvervatnet opp til Sjønstå

Turskøyting
På langskøytetur i Fauske!

Jeg husker det enda. Jeg var enda ganske ny som turskøyter, i hvert fall på store «lunefulle» vann som dette. Derfor var det perfekt da en inne på Stålis-gruppa inviterte på tur hit (Kai), og vi ble tre stykker på turskøytetur. Det var litt skummelt i starten, men når en ikke går først føles det jo tryggere, og underveis er det alltid slik at man blir mere trygg på å følge sine egne veier.

Vi startet på Hjemgam og fulgte Øvervatnet innover helt til Sjønstå. Vi støtte på et mindre parti med ujevn is, men ellers var det prima is på hele turen. Oppe på Sjønstå ble det pause ved musèet. Jeg hadde et ganske dårlig kamera det året, derfor er bildene i fotogalleriet mørke.

Med motvind oppover gikk nedoverturen (hjemturen) betraktelig raskere. Det er noen spesielt flotte bergformasjoner ved Storneset som vi stoppet ved. Bergkunst!

Lengde: Rett oppover er det ca 10 km hver vei. Så kan turen gjøres lengre med å gå inn mot Lakså, Storvika og Solvika.

Kjente isproblemer: Øvervatnet er et stort og regulert vann, så her må du kunne vurdere forholdene godt! I januar 2014 var det åpen råk kun èn plass, men dette kan nok endre seg fra gang til gang.
Tilbake til innholdet