Hopsfjellet - Turbading

Gå til innhold

Hopsfjellet

Skiturer
Turkart
GPS-spor
via Erlingbu
GPS-spor
via Tussvatnet
Finn kart

Hopsfjellet rundt er en skiklassiker i Bodømarka for de som er i noenlunde bra form.

En runde er å gå fra Arlia eller bueskytterbanen, og derfra følge løypa til Malmvegen opp mot Ørnvassbu og Hopsfjellet ned til Arlia eller bueskytterbanen igjen. Eventuelt gå denne turen omvendt. Stykket fra Hopsfjellet til Arlia har mange valg. Går du ned via Tussvatnet er hele rundturen ca 16 km lang. Merk at det er et bratt parti like ovenfor Tussvatnet og at vegen ned fra Tussvatnet ofte er preget av spor fra folk som har gått på føttene der. Likevel er det en fin tur.
Går du denne turen mens du har tilhold i huset på Tussvatnet (til utleie) er det uansett denne ruten du skal følge. Antall høydemeter denne runden er ca 540 (inkl alt underveis).


Oppe ved Pundlihumpan ovenfor Tussvatnet kan du isteden ta av mot Erlingbu. Da vil du få flere alternative ruter nedover til Arlia. Denne runden gjør også at du i helgene om vinteren får to stoppemuligheter innendørs. Både Ørnvassbu og Erlingbu bruker ved skiføre å holde oppe og selge ting som kakao, sjokolade, vafler og havresaft. Det er alltid trivelig å stikke innom de plassene.

Er du oppe på Hopsfjellet anbefales en avstikker opp til Brannen (Branden, 439 moh) ikke bare for de som skal opp dit for å ta skiposten som står der. På Branden har du flott utsikt rundt omkring i området. Til gjengjeld blåser det ofte hardt der oppe. Det går som regel fint å følge rødmerkingen på Hopsfjellet, selv om merkene kan stå litt langt i fra hverandre når det ikke er andre skispor å følge. Før i tiden har det vært gruvedrift på Hopsfjellet. Det står skrevet mer om Malmvegen andre steder på siden.

Tilbake til innholdet