Soløyvatnet rundt - Turbading

Gå til innhold

Soløyvatnet rundt

Skiturer
På ski rundt Soløyvatnet!

Soløyvatnet rundt er akkurat som navnet tilsier: en skiløype som går rundt hele Soløyvatnet. Her kan du starte hvor du selv vil, og ende opp på utgangspunktet!

Enten du kjører mot Bestemorenga og starter der i eller kanskje starter hjemme på trappa på Mørkved er dette et flott skituralternativ i Bodø.

I 2017 ble de 500 meterne som manglet ved Steinmoen endelig laget, slik at det nå er oppkjørt løype rundt hele vannet ved nok snø.

Total lengde på denne turen er ca 17,3 km. Ca 1t30minutter om du virkelig vil bli svett! Minst en time lenger med pulk. Artig å prøve å slå sin egen tid...! Men rekorden min på 1t 17 min ser det ikke ut til at jeg klarer å slå noen ganger igjen.

Det er i tillegg ca 450 høydemeter som du må både opp og ned... så i langrennskretser klassifiseres kanskje denne runden som middels på grensen til krevende?

Det er flere aktuelle stoppepunkter på denne runden : f eks havresuppe på Skihytta om vinteren, skileikområdet på Bestemorenga eller en av de 4 - 5 gapahukene som passeres.

Om sommeren er dette en fin gåløype. Den er også mulig å sykle, men de nyeste trasèene er ikke gruset, så de blir fort våte og gjørmete ved regnvær. Så hold sykkelen unna disse delene av løypa ved våte forhold.
Tilbake til innholdet