Sætervatnet turskøytetur - Turbading

Gå til innhold

Sætervatnet turskøytetur

Turskøyting
På vann-til-vann-tur i Øvre Valnesfjord!

Da jeg leste i en Facebookgruppe at denne turen var mulig å gå måtte jeg bare ut. Så det ble tur på Nyttårsaften 2020!

Parkering på den store parkeringsplassen i Fridal. Ca 1 km til fots opp til Hømmervatnet (plankestiene i området kan fort bli glatte om vinteren). Av med skøytene ved gapahuken og opp til Halsvatnet. Over noen mindre tjønner (hvorav det gikk an å gå med skøytene på opp til den første) og framme ved Sætervatnet. Sætervatnet ble skøytet med klokka, rundt de ulike vikene, øyene og holmene. Flott utsikt til Korsviktind – med fullmånen! Det var akkurat mulig å følge innsiden av Storholmen for en ordentlig rundtur rundt Sætervatnet. På tur tilbake fikk jeg nyss om at det var mulig å gå Nordelva den siste kilometeren tilbake til bilen, slik at det også ble elveskøyting!

Turen ble avsluttet på den lokale bistroen i Valnesfjord.

Lengde: Turen som er beskrevet her er ca 19 km lang. I underkant av to kilometer av disse til fots.

Kjente isproblemer: I Halsvatnet skal det være et område ved hytta der hvor vannet bruker å være åpent. Kalt for «oppkomme bubbel» på turkartet for området. Ellers er hele denne turen en «kompleks» tur hvor det gjelder å kunne bedømme forholdene riktig! Djupvatnet er på turkart merket med dårlig is hele vinteren.

Blir forholdene slik at turen er mulig å gå igjen vurderer jeg å gå over Holmvatnet, Rundvatnet og flere mindre tjønner ned til Hømmervatnet igjen (Breielva ser også ut til å være mulig å gå på her) for en mere «utstrekt» rundtur.
Tilbake til innholdet