Tussvatnet på skøyter - Turbading

Gå til innhold

Tussvatnet på skøyter

Turskøyting
På skøytetur ved Tussen!

Ah, Tussvatnet. En plass jeg har et spesielt forhold til. Når isen ifølge rapporter skulle være «superb» der inne måtte jeg bare sette av en dag til å dra dit.

Første nyttårsdag 2021. Parkering på Arlia parkeringsplass. Den var nesten full allerede grunnet alle som skulle på skøyter på Frosktjønna. Til fots i ca 3 km. På med skøytene. Og for en is! Speilis! Det ble en topp skøytedag! For første gang på skøyter her siden skøytevinteren 2014.

De to største elvene som renner ned i Tussvatnet viste seg å være mulig å skøyte innover et stykke. Disse heter Gamstøelva og Pundlihumpelva (siste er navnløs på kart, så det er mitt navn på elva). Elvene ga fra seg noen «artige» lyder da isen slapp litt fra land. Møtte på en bekjent som også syntes at disse var morsomme (vi gikk ikke igjennom) :-)

Jeg var også så heldig at jeg hadde tilgang til huset, så det ble fyrt opp i ovnen mens jeg ventet på at mørket skulle komme. Da ble det måneskøyting i fullmåne! Isen hadde også laget noen flotte kruseduller – ordentlig iskunst. Vannet er kalt opp etter steinformasjonen Tussen, som ligger i vannkanten. Det er en tunnel oppe i Tussen som bruker å være morsom for barn å krype igjennom.

Lengde: Totalt gikk jeg 8,7 km på skøyter denne dagen. Flere runder rundt vannet og også opp i de to elvene. Legg så til totalt 6 km til fots.

Kjente isproblemer: Ingen kjente isproblemer på Tussvatnet. Elveskøyting medfører selvsagt ekstra varsomhet og ekstra hakking med isstaven.
Tilbake til innholdet