Tur og alkohol - Turbading

Gå til innhold

Tur og alkohol

Diverse

I utgangspunktet er det ikke lov å drikke alkohol ute i det fri i Norge. I praksis er det likevel heldigvis ikke så strengt. Så lenge man ikke er til sjenanse for andre og holder drikken sin diskret plassert vil man ikke bli stoppet eller få bot. Hovedutøvelsen av dette er typisk park-kulturen i Oslo hvor folk sitter i parkene og griller, tar seg noen øl eller vin og har det koselig. Det samme gjelder derfor også ute i naturen. Et par øl på turen iblant er derfor bare kos. Dog må man selvfølgelig tenke på sin egen sikkerhet om man ferdes på mer utfordrende stier, fjelltopper eller lignende.

Går man derimot igjennom en bygate og åpent drikker øl får man selvfølgelig bot om man blir tatt.

Alkohol og bading hører ikke sammen. Er man påvirket av alkohol kan man lettere feilbedømme sin tilstand og teknikk, med større sjanse for å havne i trøbbel ute i vannet. Vent med alkohol til etter badingen. Å f eks ta seg en tur til en strand i kveldssola med en øl er en fin opplevelse, og noe som er akseptert blant flertallet i Norge.

Hvem har ikke vært på en turistforeningshytte og blitt påspandert turvin (som er blitt obligatorisk blant mange turgåere idag) :-)

Tilbake til innholdet