Sjurnakken og Vågnakken - Turbading

Gå til innhold

Sjurnakken og Vågnakken

Heggmoen og Tverlandet
På tur i et populært og lettgått område som er ekstra fint når kveldssolen skinner!

Høyde: 261 moh (Vågnakken), med ca 250 meters stigning totalt tur/retur. Startpunkt ligger på ca 80 moh.

Lengde tur/retur: Ca 4 km.

Turbeskrivelse: Fra rundkjøringen på Rv80 øst for Tverlandsbrua er det 2,5 km til avkjørsel til første p-plass på Naurstadhøgda, en liten stikkvei inn til venstre. Er det fullt der går det an å kjøre 500 meter videre til parkeringsplass nr 2 like ved veien.

Følg en godt tilrettelagt sti i en nordøstlig retning. Den går litt opp og ned over humper og knauser i terrenget. Oppe på Sjurnakken, 183 moh, er det både gapahuk og bordbenker om du trenger en pause. Fra Sjurnakken må du litt nedover før du starter oppstigningen til Vågnakken, som er det bratteste partiet på turen. Hold høyre i stikryss.

Går du fra parkeringsplass nr 2 (skiltet start) er det rundt 500 meter til du når stikrysset til hovedstien like under Sjurnakken.

Merking: Stien er ikke «helmerket», men den er godt tilrettelagt og det skal godt gjøres at du ikke finner fram til Vågnakken om du følger denne.

Utsikt: Selv om høyden på toppene ikke er så stor er det flott utsikt nesten på hele turen. Tverlandet, Børvasstindan, Saltenfjorden, Hopsfjellet, Naurstad og Skjerstadfjorden er noe av det som er i sikte.

Sol og vann: Solforholdene er gode hele dagen. Om kvelden er det ekstra fint kveldslys når solen er framme! Det er lite sikkert drikkevann tilgjengelig på denne turen.

Annet: Tverlandsmarkas Venner har gjort en god jobb med å oppgradere stiene i dette området. De har også laget skilting, turpostkasser, gapahuk og bordbenker – som står der tilgjengelig for alle turgåere.

Området er lett tilgjengelig og således veldig barnevennlig og nybegynnervennlig.

Vil du gjøre turen lengre er det f eks mulig å gå ned mot Nakvatnet og Tørrisdalen – eller hvorfor ikke fortsette helt til Gamlifjellet?
Tilbake til innholdet