Om turbading - Turbading

Gå til innhold

Om turbading

Diverse
Hei! Det er altså jeg som har laget Turbading. En side som etterhvert har fått et stort utvalg av turmål i Bodøområdet. Over ti år, med sånn 20 nye plasser hvert år, betyr at den stadig legger på seg… Jeg vet ikke hvor lenge jeg klarer å utvide den slik hvert år, men siden vil alltid bestå så lenge jeg lever.

Nordlandsnyter er en betegnelse jeg bruker til å beskrive meg selv. Siden betegnelsen da jeg kom på den ga null treff på Google, er det liksom min "egen" betegnelse. Naturjunkie, naturavhengig…? Joda – også fine beskrivelser!

I en travel hverdag er det flott å bruke naturen til å både roe ned og øke energien sin på. Så er det samtidig viktig å utnytte tiden som plutselig kan oppstå. Fottur, soling og bading om sommeren – ski og skøyter om vinteren. Og det som skulle være mulig av dette, og mer til, i mellomsesongene.

Jeg føler at kortere turer mangler et ordentlig navn. Det finnes ikke et ordentlig ord som er dekkende for turer hvor man først og fremst er på tur for å nyte, ikke bare for å komme over lengst mulige avstander. Kanskje nytelsestur eller nytetur er et aktuelt navn for det?

Er det noen som har noen tilbakemeldinger er det bare å sende mail. Eventuelt tips om nye og ukjente badeplasser eller turplasser er jeg alltid interessert i.

I starten, sånn rundt 2006, hadde jeg en liten oversikt over turmål og badeplasser på min private hjemmeside. Dette var mest for å ha en egen oversikt over turmål i området.

Etterhvert som jeg startet å få endel hyggelige tilbakemeldinger tenkte jeg det kunne være fint å få disse samlet på en egen nettside. Derfor ble Turbading til. Et navn som illustrerer at det er en side med turer i naturen, med bading som et av fokusene. Det er veldig mange og fine turblogger og tursider på nettet - men få med bading som et av fokusene. Dog er nok vanlig turgåing hovedfokuset her på siden, men bading vil alltid være med. I tillegg kommer skiturer og skøyteturer.

Jeg vurderte flere navn til siden. Badefryd var et aktuelt navn, men da jeg oppdaget at Tusenfryd kalte sin vannavdeling for Badefryd ble ikke det lenger aktuelt. Badeglede og turglede var også aktuelle navn, men nådde ikke opp. Navn som badetur, turinordland, friluftsbading, bademoro, badejubel osv syntes jeg heller ikke rakk opp mot turbading.
Tilbake til innholdet