Gjemgangkoppen - Turbading

Gå til innhold

Gjemgangkoppen

Salten utenom Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Man starter fra de innerste husene på Gjemgang. Gå opp en gårdsveg, finn sti over jordene som fører til en skogsveg, og følg denne oppover. Vær obs på en sti som tar av mot venstre oppover lia. Denne fører til Gjemgangkoppen. Det er fort gjort å overse denne stien.
 
Området/fasiliteter: Gjemgangkoppen er et passe kjent turmål for de som er fra Fauske. For folk utenfra er det nok en ukjent plass. Det mest vanlige er nok å bare passere Gjemgangkoppen på tur mot Rismålstuva, som er "hovedmålet" i dette området.
Det står at Rismålstuva er en flott topp med utsikt i alle retninger. Dette stemmer nok, men selv syntes jeg at veien videre fra Gjemgangkoppen så noe småkjedelig og ensidig ut opp mot Rismålstuva, derfor ble jeg bare værende på Gjemgangkoppen og ved tjønna der.

Gjemgangkopptjønna burde være et passende navn på denne tjønna. Der er det bålplass og et fint berg ved vannet. Gode svømmeforhold. Tjønna holdt 12,8 grader en nydelig septemberdag i 2013. På andre siden av tjønna er det utsikt innover ned mot Øvervatnet. Det virket som det er fine hoppemuligheter fra bergene ved tjønna. Like ovenfor hoppebergene er det ei mindre tjønn som er mer barnevennlig.


Fra Gjemgangkoppen er det flott utsikt ned mot Gjemgang og Fauske.

Vannforhold: Fine forhold i tjønna. Vanntemperaturen blir sikkert opp mot 17-18 grader om sommeren på fine dager.
 
Helhet: En flott tur med muligheter for både utsikt, bading og hopping.

Tilbake til innholdet