Soløyvatnet turskøytetur - Turbading

Gå til innhold

Soløyvatnet turskøytetur

Turskøyting
På skøytetur på «byvatnet»!

Soløyvatnet er nok det meste brukte ferskvannet i Bodøområdet – både sommer og vinter. Dette kommer av nærheten til byen, den gode tilgangen – og ikke minst at det er et flott område!

Når isen endelig ligger klar, er det mange ute på skøytetur på Soløyvatnet. Både de som er ute på kort-turer med barna (særlig ved stranda ved Soløya og Steinmoen) og de som er ute på langtur.

Isfiskerne ser ut til å holde seg mest i området ved Osan og Slankneset. Is-seilerne kan du påtreffe over hele vannet, men de begynner ofte turen sin ved Steinmoen.

Ut mot Vasshauet, forbi Myrneset, inn i Messiosen, forbi Svartnes, rundtur rundt Kalvøya og Musøya…det er mye forskjellig å se på Soløyvatnet rundt!

De fleste vintre siden jeg startet med turskøyting har jeg skøytet på Soløyvatnet. Noen vintre er det slik at det kanskje er èn dag med skøyteføre, andre vintre er det lengre perioder. Vannet fryser som oftest i desember eller januar.

Lengde: En rundtur på Soløyvatnet med utforskning av alle viker og øyer er ca 14 km. Så er det vanskelig å gi seg etter dette, slik at turen ofte blir enda lengre.

Kjente isproblemer: Få kjente isproblemer på Soløyvatnet. En vinter lå vannet åpent innerst i Messiosen mens det var perfekt på resten av vannet. Resten av vintrene har dog isen i Messiosen vært fryst slik resten av vannet.

Isen kan noen vintre være perfekt på Soløyvatnet utenom inne mot Osan, hvor den er mere ujevn.
Tilbake til innholdet