Langliløypa - Turbading

Gå til innhold

Langliløypa

Skiturer
Langliløypa er en lite brukt løype som går fra Soløyvatnet rundt-trasèen og opp mot Bostoliskardet. Ved krysset der man tar av fra den preparerte løypa ble det i 2016 satt opp en flott gapahuk med en slags «månepanne».

Løypa går oppover lia igjennom granskogen. Noen plasser er den ganske humpete, og noen plasser ganske ulendt. Særlig ved brua like før man er ved Langlivatnet er det et utfordrende parti, som både er skrått og bratt, og gjør løypa uegna for de som har med pulk.

Istedenfor å ta skiløypetrasèen anbefales det heller å ta skogsvegen som tar av den preparerte skiløypa noen hundre meter øst for Langliløypekrysset. Her er det merket fotturskilt mot Skautuva. Merk at denne vegen kan være brøytet, og derfor ikke ha så bra skiføre. Men så lenge skiføret er fint her anbefales denne foran skiløypa, særlig om man har med pulk!

Avstanden om man går fra den store parkeringplassen ved Sandjordelva er ca 3,5 km opp til Langlivatnet og Langlibu. Videre fortsetter man i kanten av Langvatnet og videre til løypekryss på Langlimyra, hvor man kan fortsette oppover mot Bostoliskardet eller velge seg en annen rute.
Tilbake til innholdet