Klubbvatnet - Turbading

Gå til innhold

Klubbvatnet

Heggmoen og Tverlandet
Et vann med både behagelig vanntemperatur, en idyllisk badeodde med gode forhold for både barn og voksne - og hoppemuligheter fra over 6 meters høyde?

Klubbvatnet er plassen!

Ta av fra riksvei 80 øst for Tverlandsbrua utenfor Bodø og kjør innover Heggmoveien. Parkèr på høyden og følg stien som går på andre siden av veien over Hatten og ned til Klubbvatnet. Ruten mot Sørfjorden og Langnesbu. Gåturen ned til vannet er på rundt 15 minutter, til den fine odden rundt 25-30 minutter.

Klubbvatnet er et ganske stort vann som med sine gode temperaturer om sommeren og flere fine hoppeplasser er attraktivt både for ungdommer, unge voksne og andre badeglade personer. Mange vet imidlertid ikke om vannet…

Det er hoppeplass både ved stien med en gang du kommer til vannet, på det karakteristiske berget du ser fra «tre-stien» og en lavere hoppeplass ved odden. Berget er rundt 6,5 meter i høyde – sønnen min elsket å hoppe derfra! Det er også muligheter for lavere høyde fra det samme berget.

Odden på nordsiden av vannet er veldig fin å være på. Der er det en liten vik hvor barn kan ha tilholdssted mens de voksne er på dypet. Grillplass er det også der og svaberget er fint å sitte eller ligge og sole seg på. Noen plasser ser jeg folk har kalt Klubbvatnet for Kleggvatnet, visstnok pga at det er mye klegg der om sommeren. Selv har jeg ikke merket noe til dette. Grensen til Sjunkhatten - Barnas nasjonalpark går litt lenger inn mot Sørfjorden.

Vannet har muligheter for gode temperaturer om sommeren og har rent vann som gir god badeglede! Temperaturen kan på finværsperioder passere 20 grader. Sommeren 2018 holdt det sågar 22 grader da jeg og sønnen min var på hoppebadetur i området!

Ei utenlandsk turist jeg en gang tok med dit sa at dette var en av de fineste plassene hun noensinne hadde vært på. Jeg svarte at det nok var en av de 10 - 15 fineste plassene bare i Bodøområdet :-) Litt 'cocky', men det er jo sant.


Om vinteren er Klubbvatnet flott å dra på skøytetur på! Hele turen fra Innervatnet til Langvatnet er blitt en «skøyteklassiker» de senere årene.
Tilbake til innholdet