Firholmtind - Turbading

Gå til innhold

Firholmtind

Resten av Bodø
På tur på fjellet over Skjerstad! Med mulighet for å leie seg hytte på fjellet like under toppen!

Høyde: 540 moh, med ca 530 meters stigning. Startpunkt ligger på 10 moh.

Lengde tur/retur: Ca 10 km.

Turbeskrivelse: Fra Rv80 ved Bertnes kjører du Rv80 til Tverlandet. Herfra følger du Fv17 til «kulturveien» Fv812, som du følger i rundt 22 km til avkjøring mot Skjerstad. Du finner parkeringsplass 5,3 km etter at du har tatt av Fv812 mot Skjerstad, 600 meter etter at du har kjørt forbi Skjerstadskiltet. Hit er det totalt ca 50 km å kjøre fra rundkjøringa på Bertnes.

Gå på sti ved siden av vegen ca 50 meter mot Skjerstad til du kommer fram til en kjerreveg mot høyre. Herfra går du en godt merket rute (som er merket av Fjelltrimmen i Skjerstad) oppover skogen. Oppe i lia er det et flott utkikkspunkt ved Ravnfloget. I stikryss er heldigvis turen oppover merket. Etterhvert går stien på siden av Eirvikelva og i bjørkebeltet oppover. Ved Langvatnet, hvor Fjelltrimmen sin postkasse står oppe på en kolle, slutter merkingen. Men her ser du i klarvær varden på Firholmtind og ser hvilken veg du skal gå (østlig retning). Gå forbi Langvassbu og passèr Firholmvatnet på nordsiden. Herfra finner du din egen veg opp på Firholmtind like i bakkant av vannet. Det er en stor og godt synlig varde på toppen.

For de som vil ha en liten rundtur skal det være mulig å følge Blåfjellet ned og komme inn på stien like ovenfor der Eirvikelva kaster seg utfor lia.

Merking: Veldig god merking fram til Fjelltrimmen i Skjerstad sin postkasse ved Langvatnet. Derfra er det ikke noe merking, men i klarvær ser du toppen og sikter deg inn i riktig retning.

Utsikt: Som ytterste fjell i en rekke er det veldig flott utsikt alle veier fra Firholmtind. Særlig Skjerstadfjorden innover mot Fauske, Mjønestindan og Klettkoven (fjellet med alle mastene) synes godt herfra! Bodø er også i syne langt der ute mot vest.

Sol og vann: Gode solforhold hele døgnet, varierende i skogen på tur opp. Bra med drikkevann tilgjengelig under nesten hele turen! Vær obs på at Firholmvatnet er drikkevann for Skjerstad, slik at det ikke er lov å bade i det.

Annet: Langvassbu er en koselig og fin hytte beliggende på «fjellet» ved Langtvatnet, ca 1 km før du er på Firholmtind. Den tilhører Skjerstad IL. Hytta har tre sengeplasser (en dobbeltseng) + hems med plass til i hvert fall tre til. Det er tre hytter på fjellet her oppe, Langvassbu er den som er i nordenden av Langvatnet, nærmest vannet. For å leie hytta, ta kontakt med Terje Estensen, 94143431. En helg på Langvassbu anbefales!

Se også turen over fjellrekka imellom Skjerstad og Misvær, hvor Firholmtind inngår.


Tilbake til innholdet