Bremnessanden og Brømnesberget - Turbading

Gå til innhold

Bremnessanden og Brømnesberget

Nordsia
På badetur til den bynære bølgestranden med mange navn!

Bremnesstranda, Bremnessanden, Brømnesstranda, Brømnessanden eller Nilsfjæra, som det ble kalt før i tiden på folkemunne. Joda – det mangler ikke på navn til denne stranda!

Stranda er plassert like nord for Bodø ved Bremnes fort og det nye boligfeltet Oksbakken. Parkeringsmulighetene er ved vanlig besøk i området rimelig gode. Men på ekstra fine dager kan parkeringen fort bli full – særlig da av strandbesøkende.

Bodø Penguins og mange andre har dette som en av sine faste badeplasser – gjerne igjennom hele året!

Stranda er både barnevennlig og voksenvennlig – både ved flo og fjære sjø! De ofte store men samtidig ganske ufarlige bølgene gir stranda en ekstra dimensjon og er populært både blant små og store. Vannet er klart og fint og gir stor badeglede.

Vanntemperaturen her er kald. På ekstra fine dager kan den kanskje nå 15 grader om du «timer» riktig. Sommeren 2007 i starten av min «badekarriere» badet jeg her med 12 grader i vannet, mens Nordvika holdt 23 grader og Soløyvatnet 22 – slik at om du er ute etter varmere vann har du mange bedre alternativer i Bodøområdet.

                       

Når jeg har lyst til å ha meg et bad for meg selv går jeg forbi stranden og ut til berget på «utsiden», som jeg har gitt navnet Brømnesberget. Kveldssolen er lenger oppe der ute. Merk dog at bergene videre på nordkanten av Bremneshalvøya IKKE er noe å trakte etter, siden det der er vanskelig å komme seg ned i vannet.

Tilbake til innholdet