Skansenøyra (Rognan) - Turbading

Go to content

Main menu:

Skansenøyra (Rognan)

Turplasser i Nordland

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Området ligger like øst for Rognan sentrum. Ta av ned mot Småbåthavna eller campingplassen. Det er gode parkeringsforhold der.

Området/fasiliteter: Skansenøyra naturreservat er et kommunalt sikret friluftsområde på 232 dekar. Flott strandområde like øst for Rognan sentrum, ved utløpet av Saltdalselva. Området egner seg godt til bading og strandbaserte aktiviteter. Stranda ligger like ved vei og er lett tilgjengelig. Gressletter, Sandvollyballbane og fotballbaner gir gode aktivitetsmuligheter. Området er mye brukt lokalt. På våren raster mye fugl i området. Les mer om området på denne siden. Info tatt fra inatur. De som vil bade må nok helst ut i fjorden siden det er så lite vann i kulpen. Området kalles også for Monsengrunn' på folkemunne (hør f eks i sangen Susa i hodet mitt av Søsterhjemmet).

Vannforhold: To avstengte poller skal visstnok gi godt badevann store deler av sommeren. Mer usikkert med elven og sjøen der. Da jeg var der sommeren 2009 var det for lite vann i kulpen til å bade ordentlig i den.

Helhet: Et fint område for de som vil sole seg og spille sandvolleyball eller fotball. Rognan sentrum sin "bystrand".

Kartlink Skansenøyra

Back to content | Back to main menu