Bading - Turbading

Gå til innhold

Bading

Bading

At Norge er et land med fantastisk fin natur er det mange som vet om, inkludert utenlandske turister. Men at Norge også er et fantastisk land for bading er det ikke like mange som er klar over!

- Vi har rett til å bade i nesten alle vann vi vil.
- Vi er få mennesker, sånn at ihvertfall vi som er bosatt utenfor Østlandsområdet lett kan finne oss et vann eller en strand alene.
- På findager om sommeren skinner solen til langt på kveld eller gjennom hele natten...
- Vi kan fiske vår egen mat og spise den på stedet.

Fordelene er mange sett i forhold til tettere befolkede land! Minuset er selvfølgelig at badesesongen er kort, så en må nyte den mens den er der. Hvordan sommerværet blir er det heller ingen som vet på forhånd. Dette er dog noe av sjarmen med å bo i Norge.

Mange plasser her i Nordland (først og fremst i havet) er vannet rett og slett kaldt, til og med i august ved godvær. Men om man vet hvor man skal dra er det gode muligheter for å finne plasser med behagelige temperaturer! Dette gjelder særlig ferskvann, men også noen plasser i havet. De som leser igjennom sidene vil finne tips til mange fine turmål om en skal bade eller bare gå seg en tur. For de som leter etter et turmål med muligheter for behagelige vanntemperaturer anbefaler jeg å lese siden "varme plasser". For de som ser etter plasser med hoppemuligheter har jeg også skrevet en egen side om det.

Badeord

Her skriver jeg litt om vanntemperaturer (når kan vann f eks kalles varmt?), hvordan varmes vann opp, sikkerhet, friluftslivsstatistikk, linker osv.

Badeplasser i Bodø og Bodøområdet

En liste over badeplassene i Bodøområdet

Varme plasser

De plassene i Nordland hvor vannet er varmest og raskest kan nå opp mot 20 grader eller over på fine sommerdager.

Hoppeplasser / stupeplasser i Nordland

Liker du å hoppe i vannet? Da er dette definitivt siden for deg!

Sikkerhet ved hopping og stuping

Sikkerhet er det man må tenke på først om man liker å hoppe eller stupe.

Badearkiv

Arkiv med litt mimring fra de ulike somrene (beholdt kun av nostalgi)

Badedagen

Før disse slo meg med 50 nakenbad på en dag, hadde jeg en idè om noe lignende :-) Får se om jeg finner på noe lignende en gang.

<
 
>
Tilbake til innholdet