Mjelle - Turbading

Go to content

Mjelle

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Etter at man har passert Skaug nordover langs Fv834, tar man av mot venstre, hvor det er skiltet til Mjelle. Man følger vegen over en høyde og ned igjen, og etter noen hundre meter langs en trang gårdsveg (med plass til bare en bil i bredden) finner man en bra parkeringsplass. Derfra følger man stien nordover ca 1 km. Først kommer man til en sørvendt strand (Mjeldevika), men selve hovedstranden er nordvendt et par hundre meter lenger (Urdvika - Nordlisanden).

Området/fasiliteter:
Mjelle er et veldig populært utfartsområde i helger og på fine vår og sommerdager. Området er også ganske mye brukt i resten av året. Et nydelig område, som er gjort ekstra kjent av Terje Nilsens sang "Mjelle". Mjelle er statlig sikret, med totalt 2000 dekar sikret område. Veldig fin sand på nordstranden, som på deler av området er rød (men like god). Den sørvendte stranda er fin for de som liker å samle skjell. Denne er også den med den høyeste vanntemperaturen. Det er imidlertid så grunt på sørstranden at det er vanskelig å svømme. Det er ved hovedstranden det er best å svømme. Her er det iblant litt bølger for de som liker det. På nordstranden er det fine forhold for midnattsol eller fin kveldssol om sommeren. Ved sørstranden er det en fin gress-slette for de som har med seg telt eller lavvo.

Går man videre nordover forbi stranden langs vannet skal man komme til flere fine områder; Bremnesvika og Bremnesodden ved utløpet av Mistfjorden og etterhvert Kvannvikholmen. Stien skal være koselig og kronglete. Gikk selv her engang, men fant ingen ordentlig fine plasser. Dog gikk jeg ikke hele veien, så det kan testes ut engang.

Vannforhold: Vannet er som sjøvann ellers i området generelt kaldt, men man kan være heldig og oppleve greie badetemperaturer. Sommeren 2007 var vannet på den nordvendte stranden kaldt, mens det kjentes mye varmere ut på den sørvendte stranden. Under mitt besøk i 2006 var det derimot ganske bra vanntemperatur på hovedstranden. Vannet er uansett klart, rent og gir god badeglede. Hvis man skal ha sjanser for noenlunde behagelig temperatur kan det være lurt å sjekke flo og fjære-tidene.

Helhet: En tur til Mjelle hører liksom med hver sommer! Man får en super strandfølelse av å være der fine sommerdager.

Back to content