Kretjønna - Turbading

Go to content

Kretjønna

Turplasser i Bodø 1

Kretjønna (også kalt Kretjørna) ligger like inntil den mye brukte turvegen opp til Keiservarden i Bodømarka - hvor startpunktet er i Maskinisten. Man kan også følge sti oppover fra parkeringsplassen ved Turisthytta, forbi Svartvatnet og en av de flere stiene opp lia til Kretjønna.

Kretjønna har ekstra rent og klart vann, og er fint beliggende like under Keiservarden.

Siden vannet ligger tett inntil den veldig mye brukte turvegen opp til Keiservarden er ikke dette plassen å dra om man vil være alene. Går man ut på odden kommer man imidlertid litt bort fra vegen. Det er hoppemuligheter fra en stein på nordsiden av vannet, men vær nøye med å hoppe langt nok ut.

Kretjønna har i likhet med nabovannene vært drikkevannsforsyning før i tiden, men ble gledelig nok nedlagt som det etter at Heggmovatnet ble tatt i bruk. Vannet er nok en grad eller to kaldere enn Øvre- og Nedre Vollvatn og Svartvatnet, men gir stor badeglede for de som først er uti.

Det er et vann som passer fint å kaste seg uti for de som er på tur opp eller ned fra Keiservarden, eller bare ta en rast ved. Postkasse med turbok like ved vannet.

Back to content