Kretjønna - Turbading

Gå til innhold

Kretjønna

Sentrumsnært - med "den nære marka"

Ei tjønn med friskt og deilig vann som gir stor badeglede!

Kretjønna (også kalt Kretjørna) ligger like inntil den mye brukte turvegen opp til Keiservarden i Bodømarka - med startpunkt i Maskinisten. Du kan også følge veg oppover fra parkeringsplassen ved Turisthytta, gå forbi Svartvatnet og følge en av mange ulike stier i dette området.

Kretjønna har ekstra rent og klart vann, og er fint beliggende like under Keiservarden.

Siden vannet ligger tett inntil den veldig mye brukte turvegen opp til Keiservarden er ikke dette plassen å dra om du vil være alene. Går du en tur rundt vannet og ut på den flotte odden på nordsiden av vannet er du mer anonym. Da går du ned litt lengre opp fra veien mot Keiservarden.

Kretjønna har i likhet med nabovannene vært drikkevannsforsyning før i tiden, men ble gledelig nok nedlagt som det etter at Heggmovatnet ble tatt i bruk. Vannet er nok en grad eller to kaldere enn Øvre- og Nedre Vollvatn og Svartvatnet, men gir stor badeglede for de som først er uti. STOR! Fin hoppeplass på "Keiservardensiden" - som jeg testet ut igjen i 2023 ilag med mange blåbær rundt omkring. Flott!

Dette er et vann som passer fint å kaste seg uti for de som er på tur opp eller ned fra Keiservarden, eller bare ta en rast ved på den fine bordbenken der. Postkasse med turbok like ved vannet.

Tilbake til innholdet