Bystranda - Turbading

Gå til innhold

Bystranda

Hemmelige plasser
Turkart
GPS-sporFinn kart
Selv etter mange års utsjekking av plasser er det mulig at det dukker opp nye – til og med så befolkningsnært at de kan kalles Bystranda! Her kom jeg forbi i 2017, under utsjekking i deilig kveldssol. En strand med flott og god sand. Veldig god sand til å være ferskvann, selv om den selvsagt ikke kan konkurrere mot de beste saltvannsstrendene når det gjelder sandkvalitet.

Bare hundre meter unna en velkjent sti, men uten at det går noe klar og tydelig sti til stranda! Stranda er ikke så stor, men det fine er at det finnes flere alternative viker og småstrender i nærheten om man vil være alene. Stranda er flott plassert i forhold til kveldssolen om sommeren (i juni går solen ned rundt kl 22 her).

Bodøs nåværende «bystrand» i Breivika synes jeg de siste årene har holdt en heller dårlig tilstand. Lurer på hva som hendte med de store planene om opprustning der? Slik at inntil strendene inne på det lukkede flyplassområdet (Skagen) kanskje i framtiden kan tas i bruk som Bodøs nye bystrender, er faktisk Bodøs bystrand her på denne plassen! Dog hemmelig for de fleste.

Takk til de politiske partiene (og særlig et) som for noen år siden sørget for at det er lovlig å bade i dette vannet!
Tilbake til innholdet