Svabergøya (Skall-dra-til-plassen) - Turbading

Gå til innhold

Svabergøya (Skall-dra-til-plassen)

Hemmelige plasser
Turkart
GPS-sporFinn kart
Denne plassen er ved et slikt vann jeg hele tiden har sett på kartet og visst om. Men jeg tok meg liksom aldri tid til å stoppe her og sjekke det ut. Så var jeg sommeren 2017 på Ti på topp-utsjekking av en kjent fjelltopp som har vært litt glemt de senere år (men ble mindre glemt i 2018). På tur ned var det fin utsikt til dette vannet. Og var det ikke et fint potensielt strand- og svabergområde jeg plutselig hadde i syne? Den dagen måtte jeg bare stoppe her! Og det ble et veldig vellykket stopp, hvor en ny hemmeligplass kom på plass.

Så ble det en til stopp på denne plassen samme sommer. Den ligger et stykke unna byen slik at det ikke er så naturlig å kjøre hit for kun å være her. I hvert fall ikke når man slik som meg har mange slike plasser tilgjengelig.

Men er man ute etter en ny turplass hvor man med stor sannsynlighet får være alene, er denne plassen virkelig å anbefale!

Den er beliggende bare noen hundre meter fra en bra parkeringsplass. Man må over noen våte myrer for å komme til vannet, så ikke beregn at skoene dine er tørre etter en tur hit. Nå må man uansett av med skoene for å vasse ut til Svabergøya. En flott liten øy med deilige svaberg for å gå barfott på - rundt hele øya! Her ute er det i tillegg vindstille ved visse vindretninger på noen sider av øya.

Vannet får utpå sommeren behagelige temperaturer på finværsdager. Det er dårlig kveldssol pga det fjellet jeg skrev om først. Solen går ned i halvåttetiden i juni. Sommeren jeg oppdaget plassen hadde et par flotte svaner tilhold ved dette vannet.

Minst en annen person har dette vannet som «sin plass», og har plassert en presenning ute på Svabergøya. Det er faktisk et til likt område noen hundre meter bortenfor her igjen. Dog uten sin egen øy. Som man kan dra til om det skulle være noen ved Svabergøya. I tillegg har jeg sett på flybilder at det skal være nok en hvit sandstrand enda lenger bort! Denne har jeg ikke utsjekket enda.

Og nei, jeg bruker ikke å ha skrivefeil når jeg skriver ting (nok et hint om hvor dette er hen) :-)
Tilbake til innholdet