Ryptind 1111 - Turbading

Gå til innhold

Ryptind 1111

Resten av Bodø
Høyde: 1111 moh, med ca 1160 meters stigning. Startpunkt ligger på 50 moh og 0 moh.

Ryptind 1111 er en topp som ofte er naturlig å gå samtidig som man går til Børtind (om man har krefter nok i beina!). Det er nok ikke altfor mange som kun går til Ryptind uten å samtidig gå til Børtind på samme tur.

Oppe i skaret imellom de to toppene skrår man til venstre (sørover) og følger kanten oppover til Ryptind. Man kommer forbi minneplaketten til han som falt ned ved et stup her i 2014. Er man redd for høyder lønner det seg å holde seg litt unna kanten.

Hele ruten opp har man veldig flott utsikt ned til Åselidalen og til Falkflågtindan på andre siden. Vel oppe ser man nesten hele fjellverdenen i Salten. Har man et kamera med optisk zoom er det tøft å zoome inn Børtind med Bodø by og Lofotveggen «like» bak.

På kart har Ryptind ikke noe navn, og er bare benevnt som 1111. Men den har fått et slags uoffisielt navn som Ryptind etter år 2000.

Se Børtind for en mer utfyllende beskrivelse av ruter og annet. Se bildegalleriet til Børtind for bilder fra hele turen Åselibrua – Børtind – Ryptind – Børvatnet.
Tilbake til innholdet