Høyde 280 - Turbading

Gå til innhold

Høyde 280

Heggmoen og Tverlandet
Lengde: Ca 8 km t/r.
Høyde: 280 moh, med ca 260 meters stigning.

Er du ute etter et helt nytt turmål som veldig få besøker? Da er dette målet et bra tips!

En ‘topp’ med stor varde og flott utsikt
 
-      uten at den har navn eller til og med høydebenevning på kartet?

Slik er faktisk høyde 280!

Når man vandrer i området ser man denne varden tydelig fra flere plasser i terrenget. Etter en telttur på Neverelvfjellet måtte jeg derfor bare besøke den. Herfra har man fin utsikt til Vatnvatnet, Tjønndalen, Klubbvatnet, Kristivatnet, Heggmotind, Mjønestindan, Børvasstindan og Sørfjorden med Storvikfjellet, Ånsvikfjellet og de andre ‘ville’ tindene bak.

Enkleste adkomst er å følge sti fra Vatnlia mot Steigtind, og krysse Langvasselva nedenfor Langvasselvfossen. Vær obs på at elva er stor, så det kan være lurt å ha med Crocs eller annet å ta på seg slik at turskoene ikke blir våte. Det er mulig det finnes bedre krysningspunkter i området – vet du om et, så tips meg.

Etter at elven er krysset følger man terrenget nordøstover mot høyden. Total lengde er ca 4 kilometer hver veg.

Det er også mulig å ankomme fra Kristivatnet-siden. Storelva (på sørvestsiden av Kristivatnet) er tidvis veldig dyp, slik at anbefalt side er på nordsiden av vannet. Dette vil nok føles som en omvei, men gjør samtidig at rundturmulighetene her er flotte.

Høyde 280 ligger like ovenfor Tjønndalen, så et naturlig navn kunne jo vært Tjønndalstoppen eller Tjønndalshøyden.

Har du god tid anbefales det å gå videre mot Neverelvfjellet og det flotte området der! En rundtur via Kristivatnet og Klubbvatnet tilbake til veien anbefales for de som liker rundturer (medfører noe gåing langs veg).
Tilbake til innholdet