Hunstadsjøen - Turbading

Gå til innhold

Hunstadsjøen

Sentrumsnært - med "den nære marka"
På tur i et befolkningsnært og blomsterrikt område!

Hunstadsjøen hadde jeg ventet mange år med å besøke. Hva kan vel egentlig være der tenkte jeg – så befolkningsnært som det er? Men det ventet meg en flott sjønær tur da jeg først dro dit.

Mest aktuelt som parkering er det nok der jeg parkerte – utenfor butikkområdet på Hunstad. Herfra går du utover til du finner stien ved det store lagringsområdet de har i forbindelse med utbyggingen av boligområdet der.

Se på bildene for mere. Juvikbukta, Ørntuva, Hunstadbukta (Hundstadbukta), Berteusvika, Lille Hunstad er navnene i området.

Joda – jeg tok meg et bad. Sjøen her er nok uansett vær nesten like kald (har vel noe med strømmene å gjøre). Så vil du ha varmere badetemp er det å dra en annen plass.

Det er et flott blomsterliv i området – og fine svaberg med karakteristiske striper.

Området vil nok bli mye mere brukt om noen år da den nye kyststien fra Bodøsjøen og helt til Mørkvedbukta kommer forbi. Denne skal være mulig å sykle slik at en da kan sykle langs sjøen helt fra Bodøsjøen og hit! Visstnok skal det bli gående en tretoppbru i dette området da. Jeg tror det blir flott å tilgjengelig-gjøre området mere.
Tilbake til innholdet