Skaft med Skaftbergan - Turbading

Gå til innhold

Skaft med Skaftbergan

Salten utenom Bodø
Stupebrett, deilige glatte solsvaberg og mulighet for behagelig sjøvann?

Dette finner du på Skaft!

I Valnesfjord tar du av Rv80, tar til høyre, kjører over brua på gammelveien og kjører til venstre ut mot småbåthavna. Her er det god parkeringsplass. Du går forbi naustene og følger stranden bort mot bergene. Er det flo så går det en sti i bakkant av bergene.

Her ute er det laget til et stupebrett (visstnok laget i 2009?). Med veldig flott utsikt og mulighet for å hoppe uti vannet! Høyden ned til vannet er rundt 4 meter, dog avhengig av flo og fjære. Bergene er litt «ruvonde» å gå på her.

Men det er ikke bergene lenger bort i området! Etter mange år uten et besøk fant jeg sommeren 2021 ut at Skaft igjen sto for tur. Etter et par obligatoriske hopp i sjøen og bading i 19 graders sjøvann – fant jeg ut at jeg skulle sjekke ut området bortenfor småbåthavna. Her dukket det opp noen veldig deilige og glatte svaberg som var helt perfekte! Så her måtte det bli en solstopp. Like perfekt var det ikke ute i vannet der borte slik som ved stupebrettet – men du kan jo ikke få alt bestandig? Mange hadde skrevet inn navnene sine i berget like ovenfor disse glatte bergene - det så jo ikke så fint ut da - men bergene var like deilige uansett :-)

Turen ble avsluttet med en burgermeny i Fauske.

I likhet med nærliggende Nordvika er vannet inne i Valnesfjorden varmere enn andre plasser i distriktet. Nå blir nok ikke vannet ved Skaft like varmt som i veldig langgrunne Nordvika, men det når brukbare temperaturer.

               

Tilbake til innholdet