Futelva elvepark - Turbading

Go to content

Futelva elvepark

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Futelva ligger på Mørkved like utenfor Bodø, langs Soløyvannsveien. Langs Futelva elvepark er det tre parkeringsplasser, en nede ved krysset til Mørkvedveien, en ny parkeringsplass med ganske bra kapasitet ved Manndjupålen og en mindre plass ved Breiva.

Området/fasiliteter: Futelva elvepark er et veldig populært turmål hele året, inkludert vinteren. En populær rundtur er å gå langs hele Futelva, og så gå oppover til Soløyvatnet (Vasshauet) og følge stien/skiløypa ned til Mørkvedmarka skole. Standarden på stien/skiløypa er så bra at det ikke er noe problem å sykle eller trille barnevogn. Toalettene ved Manndjupålen bruker å være åpne i tidsrommet 1. mai - 1. oktober.

Hovedkulpen for å bade i Futelva heter Manndjupålen. Her er det tilrettelagt med benker og trapp ned i vannet. Like ved badeplassen litt lengre opp er det laget til en fin fiskebrygge som også kan brukes til bading så lenge det ikke er noen som fisker der. Både lengre opp og lengre ned i Futelva er det flere plasser hvor man kan bade. Noen plasser kan man klatre opp på land og hoppe ned i elva.

Vannforhold: Vanligvis behagelig vann med temperaturer som kan nå over 20 grader utpå sommeren når all snøsmelting som leder ned til Soløyvannet er ferdig. I 2007 holdt vannet over 20 grader en kveld rundt 20. august, men uken senere var temperaturen synket betraktelig til rundt 14 grader (etter en uke med dårlig vær).

Helhet: En fin badeplass, fiskeplass og idyllisk turplass som er lett tilgjengelig for alle. Fint å gå også om vinteren.

Back to content