Futelva elvepark - Turbading

Gå til innhold

Futelva elvepark

Bodømarka
Turveg med elv, bålplass, badeplasser, fiskeplasser og skog.

Futelva elvepark er et flott og befolkningsnært turmål som er lett tilgjengelig for alle!

Dette turmålet ligger på Mørkved like utenfor Bodø, langs Soløyvannsveien. Langs Futelva elvepark er det tre parkeringsplasser - en nede ved krysset til Mørkvedveien, en parkeringsplass med ganske bra kapasitet ved Manndjupålen og en mindre plass ved Breiva.

Futelva elvepark er et veldig populært turmål hele året, inkludert vinteren. En populær rundtur er å gå langs hele Futelva, og så gå oppover til Soløyvatnet (Vasshauet) og følge skiløypa ned til Mørkvedmarka skole og tilbake til utgangspunktet. Standarden på skiløypa og turvegen er så bra at det ikke er noe problem å sykle eller trille barnevogn hele denne runden. Det er selvsagt også mulig å heller gå en av de mange stiene i området om du vil det.

Hovedkulpen for å bade i Futelva heter Manndjupålen. Her er det tilrettelagt med benker og trapp ned i vannet, og det er også en bålplass. Toalettene ved Manndjupålen bruker å være åpne i tidsrommet 1. mai - 1. oktober.


Like ved badeplassen litt lengre opp er det laget til en fin fiskebrygge som også kan brukes til bading så lenge det ikke er noen som fisker der. Både lengre opp og lengre ned i Futelva er det flere plasser hvor du kan bade. Noen plasser kan du klatre opp på land og hoppe ned i elva.

Futelva kan oppnå behagelige temperaturer opp mot eller noen ganger over 20 grader utpå sommeren når all snøsmelting som leder ned til Soløyvatnet er ferdig. En sommer holdt vannet over 20 grader en kveld rundt 20. august, men uken senere var temperaturen synket betraktelig til rundt 14 grader (etter en uke med dårlig vær).
Tilbake til innholdet