Ospenesodden og Ospenesfjellet - Turbading

Gå til innhold

Ospenesodden og Ospenesfjellet

Heggmoen og Tverlandet
Dette er en flott rundtur som inkluderer både idylliske svaberg, en ferskvannsstrand og et fjell med fin utsikt!

Lengde: 5 km for rundturen via odden. 2,5 km tur/retur fra Stormyra.
Høyde: 158 moh, med ca 170 meters stigning på hele rundturen. Ca 100 meters stigning tur/retur fra Stormyra.

Turstart er ved parkeringsplass ved Hestsundet, like etter brua imellom Vatnvatnet og Innervatnet – på Vatnveien opp mot Heggmoen. I Hestsundet er det en fin strand. Herfra følger vi vannkanten utover mot Ospenesodden. Flere flotte svaberg og små viker passeres. Det går en sti like ved vannkanten, som noen plasser ikke er altfor tydelig. Det kan være litt vått når vi passerer den største vika.


Fra parkeringsplass til Ospenesodden er det ca 2 km. På Ospenesodden er det en flott strand, med fine og slette svaberg på begge sider. Det er laget en fin grillplass med sittestokk her. Sannsynligvis er det eier av hytta ca 150 meter inne i skogen som har laget denne bålplassen. Hvis hytte-eier eller andre skulle være på stranda er det flotte plasser på svabergene på begge side av stranda du heller kan bruke. Husk å ikke lag bål rett på svaberg, men bruk grillplasser som allerede er der.

For noen år siden sto det en lavvo i skogen her ved stranden, men den er nå tatt bort.


Videre går vi i en nordøstlig retning igjennom skogen. Vi følger ryggen mot høyre (nordøst) oppover mot Ospenesfjellet i et flott og enkelt vandreterreng. Like før toppen er det to mindre tjern som er for grunne til å ta seg et bad i. På toppen 158 moh er det laget en mindre varde. Det er også en annen og nesten like høy høyde her oppe. Utsikten er flott mot Heggmotind, Vatnvatnet, Børvasstindan og Mjønestindan. Her oppe er det også et lite tjern, dette er muligens akkurat dypt nok til å ta seg et (lite) bad i. Det er en telestolpe med tilhørende bu like bortenfor toppen.

På østsiden av toppen går grensen til Forsvarets skytefelt. Dette er lite brukt, og det henges opp informasjon hvis det pågår skyting.

Nedover velger du deg din egen trasè. Selv fulgte jeg en nordvestlig retning slik at jeg var nede ved vegen ca 300 meter ovenfor der jeg parkerte bilen. Denne er ganske bratt noen plasser, men grei å gå. Vær obs på at det er flere plasser det ikke er mulig å komme ned.

Du kan også gå mot nordøst og komme ned ved parkeringsplassene på Stormyra (her er det tau en plass på tur ned, så viktig at du velger riktig plass, se vedlagt gps-spor).

Det er flotte solforhold hele dagen i dette området – så turen passer like fint morgen som kveld.
Tilbake til innholdet