Kristentjønna - Turbading

Gå til innhold

Kristentjønna

Rana og Helgeland

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Kristentjønna kan nås med stier fra både E12, Granåsen og Brennåsveien. Det letteste er nok å kjøre inn til enden av Brennåsveien og gå opp der på 5 minutter.

Området/fasiliteter: Kristentjønna hørte jeg helt tilfeldigvis om i et familieselskap. Litt merkelig at jeg aldri før hadde hørt om plassen før det. Men sommeren 2010 sjekket jeg ut Kristentjønna og fikk tatt meg noen bad der. Et trivelig bekjentskap med godt badevann. Den siden med svaberg som passer til bading er siden mot Brennåsen (sørsiden). De andre sidene har mye siv og myr, og passer derfor ikke for bading. Sommeren 2014 nådde vannet i Kristentjønna veldig pene 24,6 grader!


Gode solforhold her. Siden av vannet som passer for bading har fin kveldssol.

Det er også en hoppeplass på denne siden, øst for svaberget man bader fra. Her må man hoppe et stykke ut i vannet for at det skal være sikkert. Hoppet tre hopp herfra selv. Et par km unna er det faktisk ei tjønn til med samme navn, beliggende langs Fv352 Plurdalsveien.

Vannforhold: Behagelig badevann om sommeren. Blir godt over 20 grader på varme dager i lange godværsperioder.

Helhet: En trivelig badeplass for de som vil ha et nært alternativ med behagelig vann utenom Klokkerhagen. Lite kjent utenom lokalbefolkningen på Brennåsen.

Tilbake til innholdet