Tuppen - Turbading

Gå til innhold

Tuppen

Hemmelige plasser
Turkart
GPS-sporFinn kart
Endelig! Det første «hemmelige» fjellet er klart.

Plasser med vann, strender og svaberg dominerer naturlig nok de hemmelige plassene på tursiden min. Fjell er plasser som er vanskelig å ha hemmelige tenkte jeg. Likevel lå tanken i bakhodet om at det hadde jo vært artig med noen slike turmål!

Ute på fjell- og vannvandring en varm sommerdag kom jeg over Tuppen. Nedenfra merket jeg ikke noe særlig til den, selv om jeg absolutt så at det var noe der. Ovenfra kom imidlertid dragningen, dit måtte jeg utpå og se!

Tuppen er en slags terrenghøyde-egg som er bratt ned på begge sider der hvor man går utpå. Mener å huske den er for bratt også på framsiden, selv om det på kartet ikke ser sånn ut.

Her ute var det ingen spor av andre mennesker. Flott utsikt til nære tinder, terreng, vann og sjø. En liten varde ble etablert – bare for å lage et lite spor her (angrer litt på det nå, men denne er jo rask å fjerne ved et eventuelt senere besøk).

På en ellers utrolig flott tur, med både bading og tindevandring - uten tvil en av Norges flotteste flertindersturer! - ble altså Tuppen det beste minnet fra denne dagen.

En utstikkende tupp i terrenget!

Er du også på tindevandring her, besøk Tuppen.
Tilbake til innholdet