Valnesvatnet - Kronlitoppen skitur - Turbading

Gå til innhold

Valnesvatnet - Kronlitoppen skitur

Skiturer

Valnesvatnet er et ganske stort vann sør i Bodø kommune. Ved vannet er det flere parkeringsplasser. Det enkleste for skiturer er å kjøre til parkeringsplassen nede ved vannet (andre utkjørsel, første utkjørsel er ved utløpet), og gå derfra. Er ingen av disse avkjørslene brøytet er det en parkeringsplass like før parkeringsplassen ved Djupvatnet. Her må man renne ned igjennom skogen for å komme til vannet.

Det går som oftest scooterløyper eller tråkkede spor over Valnesvatnet.

På ettervinteren er området et dagstureldorado for familier med pulk og grill, og for den som søker opplevelser i den vakre fjellverdenen rundt vatnet. Mange finner seg en sørvendt rasteplass ved vatnet og tilbringer dagen der med pølsegrilling og skileik i nærliggende bakker. Dette avsnittet er tatt fra boken «På tur i Bodø».

Man kan gå opp i Falkflågvika og følge den gamle kjerrevegen oppover til de gamle Falkflåggårdene, som blir tatt godt vare på som hytter. Her kan man skrå mot høyre (sørvestover) og gå rundt Kronlitoppen ned mot Isvika og tilbake til Valnesvatnet. Husk å holde langt nok mot venstre ned lia mot Isvika. Alternativt kan man gå turen andre veien, og i tillegg gå opp på Kronlitoppen. Jeg likte meg selv bra på Kronlitoppen da jeg gikk dit. Vinteren 2014 gikk jeg og noen andre denne runden på skøyter! En super tur på fin is over totalt 10 vann og flere bekker og elver.

Vær (som alltid ellers) oppmerksom på at isen kan være usikker noen plasser etter milde perioder.

Pallrakken (916 moh) skal være en grei topp å gå opp til på ski i likhet med Snaufjellet, om man vil ha andre muligheter i dette området. Man kan også gå lenger opp i selve Falkflågdalen, men turen anbefales ikke hele vegen til Lurfjellhytta om vinteren.

Se egen turbeskrivelse av Falkflågdalen – Lurfjellhytta om sommeren.

Tilbake til innholdet