Kleiva og Ku-veien rundtur via Keiservarden - Turbading

Gå til innhold

Kleiva og Ku-veien rundtur via Keiservarden

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Turkart
GPS-sporFinn kart
Dette er en veldig flott rundtur på noen ganske ukjente stier! Med start fra Løp, opp Kleiva via «stupstien» til Keiservarden, og ned Ku-veien og tilbake til startpunktet er rundturen på 5,4 km.

Start ved Løp, hvor skiltet Løp når du kommer fra bysiden står. Her er det plass til noen biler på sjøsiden av Fv834. Gå til turskilt på andre siden av vegen og følg turvegen rett fram og til høyre. Etter hvert står det skilt mot ‘Løpsfjellet 0,5’ oppover mot venstre. Følg denne bratte stien oppover fjellsiden og fram til Løpsfjellet Nord, hvor det er satt ut både bordbenk og turpostkasse.


Både Løpsfjellet og Løpsfjellet Nord er forøvrig feilaktige benevnelser, da Løpsfjellet ikke er her, men et par km unna. Kleiva er en mer riktig betegnelse, derfor er det brukt på denne siden. Fra Kleiva er det 800 meter til Keiservarden. Du følger stupstien – noen plasser bare et par meter fra stupet – oppover til Keiservarden. I dette området er det gode muligheter for å ta «kantbilder», med føttene dinglende utenfor stupet, men vær forsiktig. Noen bergsteiner «henger» utfor stupkantene.

Du bør gå litt nord for Keiservarden for å komme deg opp til toppen uten at det blir for bratt. Ned fra Keiservarden følger du Sherpastien noen hundre meter før du tar av til høyre ned mot Skyttedalen. Fra Skyttedalen følger du skilt ned til Løpsmarka, og følger Ku-veien ned til Løpsmarka fotballbane og tar mot høyre. Ku-veien er blitt oppgradert til «full stistandard» med gruset sti og utsatte benker. På skilt kalles den nå for «nye Ku-stien» - men det opprinnelige navnet "veien" er brukt her.

Tilbake til Løp følger du den flotte turvegen på Løp, som den lokale velforeningen også har laget.

Dette er en flott rundtur som mange ikke vet om, den er spesielt fin i kveldssola! Aller raskeste rute til Keiservarden er for øvrig Kleiva og «stupstien» tur/retur, i underkant av 4 km.
Bilder fra Ku-veien oppgradert
Tilbake til innholdet