Kleiva og Ku-veien rundtur - Turbading

Go to content

Main menu:

Kleiva og Ku-veien rundtur

Turplasser i Bodø 1
Kleiva er et noe ukjent turmål i nærområdet til Keiservarden. Mens store «horder» av folk går rett opp og ned fra Keiservarden, er det betraktelig mindre trafikk her. Men en rundtur opp til Keiservarden via Kleiva enten på opp- eller nedoverturen – anbefales!

På turskilt heter dette turmålet «Løpsfjellet nord». Uvisst av hvilken grunn, siden Løpsfjellet jo er et stykke nord for dette området (da burde det jo kanskje hete Løpsfjellet sør eventuelt, selv om dette også ikke helt virker rett?).

Her går man ute på kanten – noen plasser bare et par meter fra stupet – på vestsiden av Keiservarden.

Ved start nedenfra følger man hyttevegen oppover Skyttedalen. Etter at siste hytte er passert går denne over i sti. Ved Kleiva er det satt opp benk og turpostkasse, med ekstra flott utsikt ned mot Løpshavn og «Skrikhusene» (vinduene gjør at sjøhusene der minner om maleriet Skrik) og Nordsia av Bodø.

Over Kleiva begynner stien å gå ute på kanten – her er det gode muligheter for å ta «kantbilder» med føtter dinglende utenfor stupet. Man bør gå litt nord for Keiservarden for å komme seg opp til toppen uten at det blir for bratt. Denne ruten i kombinasjon med Sherpastien er en flott rundtur som ikke altfor mange vet om.

Enda flere rundturmuligheter er det nede fra Nordsia. Her går det løyper opp både fra Løpsmarka (1,6 km) og Bremnes (500 meter). Stien opp fra Bremnes er ekstra bratt noen plasser, men går greit å gå.
Back to content | Back to main menu