Hauknestind - Turbading

Gå til innhold

Hauknestind

Rana og Helgeland

En av de første toppene jeg gikk opp på, og også skrev om. Så teksten har potensiale til å bli bedre, f eks en Ti på topp-tekst :-)


Hauknestind / Hauknestinden er et fjell som ligger ovenfor Hauknes 5 kilometer sør for Mo i Rana. Det letteste er å kjøre til Hauknes skole, parkere bilen der og følge traktorveien et stykke. Deretter går det sti helt oppover til Hauknestind. Ca halvveis er man kommet til Rautind, der passer det fint å ta en stopp og se på utsikten. Etter sporene å dømme bruker det å sitte folk og grille ved Rautind. Vi gikk helt til Hauknestind på rundt en og en halv time. På toppen er det en stor varde, om man klatrer på den er man over 800 m.o.h. En kamerat av meg sier at det er en fin plass å dra og ligge på bergene og sole seg om sommeren. Der blir man ganske lett brun.

Kjempeutsikt over Ranfjorden fra Hauknestind. Man ser også ut til Sørfjorden og Tortenviktind ovenfor den. Andre veien ser man til Okstindan, Sverige og Akersvassdammen. Og selvfølgelig har man bra utsikt over Mo og omegn, selv om Mofjellet skygger litt.

Tilbake til innholdet