Straumøya på skøyter - Turbading

Gå til innhold

Straumøya på skøyter

Turskøyting
På skøyter i fugleriket!

Skøytevinteren 2014. Selvsagt var det den vinteren - da jeg fikk testet ut de fleste plasser på skøyter. Og det ble vintertur til Straumøya en februardag!

Med turstart ved Gangvatnet ved badeplassen. På føttene over til flotte Langvatnet og deretter videre til Middagsvatnet og Husvatnet og tilbake til Gangvatnet igjen. Det er lettgått terreng utenfor vannene med flott utsikt.

Hva husker jeg egentlig av turen, nå over 7 år etterpå? Hm – flott is og en deilig følelse er vel det som stikker seg fram! Så fungerer alltid bildene og videoklippene man har som en dagbok hvor man kan huske tilbake.

Det er et stort fugleliv på Straumøya. Derfor er det et naturreservat her i dette området. «Det er et viktig våtmarksområde med stor regional verneverdi, særlig på grunn av områdets ornitologiske, myrbotaniske og limnologiske betydning, og dets funksjoner som trekk- og hekkeområde for fugl». Se på kart for de nøyaktige grensene for dette.

Jeg husker ikke helt hvorfor jeg ikke dro på Durmålsvatnet på denne turen (kanskje var det dårlig tid?). Uansett, neste gang turen gjennomføres skal også Durmålsvatnet beskøytes :-)

Lengde: Den beskrevne turen er på ca 12 km.

Kjente isproblemer: Ingen kjente isproblemer på denne turen.
Tilbake til innholdet