Gåstjønna og Svarttjønna ved Plurdalsvegen - Turbading

Gå til innhold

Gåstjønna og Svarttjønna ved Plurdalsvegen

Rana og Helgeland
Gåstjønna og Svarttjønna er to vann som ligger langs Fylkesveg 352 Plurdalsvegen øst for Gruben. I en sving ved Gåstjønna finnes det en parkeringsplass med plass til et par biler. Herfra er det ca 100 meter å gå til en fin vik i Gåstjønna, som passer fint til bading. Sommeren 2014 holdt vannet her 22 grader en julikveld, og ga god badeglede. Dette vannet anbefales for de som er ute etter lett tilgjengelige plasser med mulighet for behagelig vann i Mo-området.

Svarttjønna ligger rett ved vegen på nordsiden av vannet, så her er det bare å stoppe og hoppe uti. Vil man ha det mer anonymt her kan man gå til andre siden av vannet. Noen hadde en slags badeplattform de dro rundt i vannet med sommeren 2014. Vannet holdt 23 grader da jeg stoppet der. Det er for øvrig et til vann med navn Svarttjønna i området, beliggende like bak Freidigstua forsamlingshus like etter at man har tatt av E12.

Utenom lokalbefolkningen er det nok ikke altfor mange som vet om disse vannene.

Ikke så langt unna dette området er det forøvrig planlagt ny flyplass, men denne vil ikke ha noen innvirkning på disse vannene.

Det er flere vann i området: Nordtjønna, Fisktjønna, Langtjønna, Slåttlitjønna, Steinbekktjønna, Kroktjønna/Krabbtjønna, Grantjønna, Fløtatjønna, Sandtjønna, Ringlitjønna, Heimertjønna, Damtjønna med mer. Disse ser alle ut til å være lignende type vann med gode muligheter for fine temperaturer og varierende grad av badeglede og tilgjengelighet. Store muligheter for å finne seg en anonym plass her!
Tilbake til innholdet