Bodøsjøen friluftsområde - Turbading

Go to content

Bodøsjøen friluftsområde

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Bodøsjøen ligger rundt 3 kilometer utenfor Bodø sentrum og ca 1 km fra City Nord. Man følger skiltene fra rundkjøringen ved City Nord. Gode parkeringsmuligheter ved Bodøsjøen campingplass.

Området/fasiliteter:
Bodøsjøen er en av de mest populære turplassene i Bodø. Gjennom hele året og under alle værforhold er det mange turgåere her! Salten museum holder også endel arrangementer her, bl a et årlig arrangement på Sankthansaften. I 2012 var dette en fulltreffer med flott vær og utrolig mange folk! Bålbrenning, servering av rømmegrøt, strålende sol... Se bildene.

Bodøelv Elvepark, som starter oppe i Maskinisten, ender her ved sjøen, hvor det er et fint friluftsmuseum med diverse gamle bygg. Jekta Anna Karoline holder til her, bortgjemt i huset sitt som den er. De neste årene vil jekta få tilhold i et nytt og stort museumsbygg. Dette vil gjøre at hele området blir forandret.


Det ble i 2011 bygget ny tursti av god standard mot blokkene i Bodøsjøen. Elveparken er blitt koblet sammen fra Skeiddalen og ned til sjøen. Sommeren 2010 bygde noen finske arkitektstudenter en fin timeglassbru i Skeiddalen, som er en del av denne forlengelsen. Det er også fint å gå veien som går igjennom campingplassområdet til slutten. Der kan man gå ut på Skanseholmen, hvor det alltid er mindre folk. Her er det også et strandområde med fin sand.

Jeg har egentlig aldri tenkt særlig mye over dette som en badeplass, helst som en tur- og grillplass, men det bruker være noe bading her om sommeren. Man bør da helst bade inne i vika med stranden. Ute ved fjorden henger det et skilt med "utslippsledning", noe som ikke akkurat innbyr til bading der.

Vannforhold: Her blir nok ikke vannet særlig varmt. Flere ganger har det vært slik at mens vannet i Soløyvannet og Nordvika har holdt minst 20 grader så har vannet her bare vært 11-12 grader! Men det er en fin plass å være likevel for de som ikke bryr seg om dette. Sommeren 2008 sto det at de hadde målt vannet til 16 grader her, noe som er betraktelig bedre enn 11-12 ihvertfall. Sommeren 2009 var jeg her og målte en kveld til 8,6 grader! Perverst kaldt, siden jeg samme kveld hadde badet i 18 grader i Tindvatnet.

Helhet: Bodøsjøen er en fin turplass som er lett tilgjengelig nært befolkningsrike områder. Perfekt for gåturer, fint for sykkelturer og grilling, men ikke like fint for bading. Veldig barnevennlig nesten uansett formål! Det blir spennende å se hvordan det blir etter at byggingen starter og blir ferdig.

Back to content