Bodøsjøen friluftsområde - Turbading

Gå til innhold

Bodøsjøen friluftsområde

Sentrumsnært - med "den nære marka"
På tur til et av Bodøs urbane friluftsområder!

Ser du etter en barnevennlig plass med raske muligheter for natur, sjø, bål, utsikt og sol? Eller en plass for å kjenne på uværet og se på bølgene nært byen? Dra til Bodøsjøen!

Bodøsjøen ligger rundt 3 kilometer utenfor Bodø sentrum og ca 1 km fra City Nord. Du følger skiltene fra rundkjøringen ved City Nord. Parkeringsmuligheter ved Bodøsjøen campingplass ved Kvernhusveien – men til Bodøsjøen kan du like gjerne sykle eller gå i stedet for å kjøre.

Bodøsjøen er en av de mest populære turplassene i Bodø. Gjennom hele året og under alle værforhold er det mange turgåere her! Salten museum holder også endel arrangementer her, bl a et årlig arrangement på Sankthansaften. I 2012 var dette en fulltreffer med flott vær og utrolig mange folk! Bålbrenning, servering av rømmegrøt, strålende sol... Se bildene.

Jeg har aldri definert Bodøsjøen som en ordentlig badeplass, men det bruker likevel å være noe bading her om sommeren, og da særlig av barn. De bør da helst bade inne i vika med stranden. Ute ved fjorden henger det et skilt med "utslippsledning", noe som ikke akkurat innbyr til bading der. Sjøvannet i dette området kan klassifiseres som ekstra kaldt. Flere ganger har det vært slik at mens vannet i f eks Soløyvatnet, Heggmokulpen og Nordvika har holdt minst 20 grader så har vannet her bare vært 11-12 grader! Sommeren 2009 var jeg her og målte en kveld til 8,6 grader! Perverst kaldt, siden jeg samme dag hadde badet i 18 grader i fjellvannet Tindvatnet.

Bodøelv Elvepark, som starter helt oppe i Maskinisten, ender her ved sjøen, hvor det er et fint friluftsmuseum med diverse gamle bygg. Jekta Anna Karoline holder til her, bortgjemt i huset sitt som den er. De neste årene vil jekta få tilhold i et nytt og stort museumsbygg. Dette vil gjøre at hele området til Bodøsjøen friluftsmuseum blir forandret. Denne byggingen er nå startet! Pga dette er det reduserte parkeringsmuligheter i området.

Det ble i 2011 bygget ny turveg av god standard mot blokkene i Bodøsjøen. Elveparken er blitt koblet sammen fra Skeiddalen og ned til sjøen. Sommeren 2010 bygde noen finske arkitektstudenter en fin timeglassbru i Skeiddalen, som er en del av denne forlengelsen.

                   

Det er også fint å gå veien som går igjennom campingplassområdet utover Båtstøveien. Her er det et strandområde med fin sand. «Utslippsledning»-skiltene minsker dog noe av sandgleden her. Her kan man også ved fjære sjø gå ut på Skanseholmen, hvor det alltid er mindre folk enn i Bodøsjøen. Videre ut er området avstengt pga flystasjonen. Når «Ny by og ny flyplass» skal bygges må man håpe at området kan åpnes opp så langt som mulig.
Tilbake til innholdet