Bostoliskardet - Turbading

Gå til innhold

Bostoliskardet

Skiturer

Bostoliskardet er en velkjent skitur i Bodømarka. Dette er turen for de som gjerne vil innom Erlingbu, men gå litt lenger på samme tur. En rundtur til Erlingbu via Bostoliskardet er klassikeren for de som ikke har med seg barn.

Forholdene er flotte både ned og opp, med unntak for et bratt parti med et stup på siden ned mot Langvatnet. Denne bakken går som oftest fint for voksne som er litt vant med ski på beina (andre kan velge å ta dem av her), men anbefales ikke med pulk.

Bostoliskardet nås fint fra alle løyper som går via Furumoen på tur oppover. Løypen fra Skihytta – Langlivatnet - Langlia passerer ikke Furumoen, men går i egen løype opp til Bostoliskardet. På Bostoliskardet står det merket av for de som vil gå umerket løype opp til Skautuva, noe som også er en flott tur. Det er flott utsikt mot Steigtind og fjellene i den retningen fra Bostoliskardet.

På turen opp mot Bostoliskardet fra Furumoen er det for øvrig en flott avstikker (merket med skilt) til ei lita bu som står åpen for alle. Her heter det ifølge plakat inne i bua Borstulia / Uthuslia. På samme avstikker litt lenger ned er det også satt opp en sittebenk med tak og vegg, med utsikt ned mot løypen til Erlingbu. Her kan man sitte og "snike" på de som er på veg til Erlingbu. Jeg har prøvd å merke denne avstikkeren av som nederste merke på kartlinken.


Nærliggende Borstulia har fått navnet sitt endret til det. Så kanskje navnet på Bostoliskardet i framtiden da blir Borstuliskardet?

Tilbake til innholdet