Børvatnet - Turbading

Gå til innhold

Børvatnet

Resten av Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Følg Kulturveien Fv 812 mot Misvær, som tar av sør for Saltstraumen. Ta av fra Fv 812 ved bunnen av Elvefjorden. Følg skogsveien et par km mot Børvatnet. Den er ganske humpete i bakken, men det går som regel bra å komme seg opp.

Området/fasiliteter: Børvatnet er et kjent utgangspunkt for de som er på veg mot Børtind, Lurfjelltind eller Lurfjellhytta.

Langs Børvatnet går det sti til Lurfjellhytta, som er et populært utganspunkt for toppturer. Lurfjellområdet er visstnok det området som Lars Monsen synes er det fineste han har vært på tur i! T-merket sti går langs Børvatnets vestside. Stien er først noe ulendt, så god. Turen inn til den idylliske innerenden av vatnet tar ca halvannen time. Her på sørsiden av vannet er det en kjempefin strand. Ved Olavika og Risneset er det også noen flotte plasser. Risneset var populært med mange besøkende da vi gikk forbi der.

Børnupen kneiser flott opp på østsiden av vannet. Denne er godt synlig fra mange plasser i Bodø. Selv har jeg lyst å teste ut området på andre siden av vannet, ovenfor Børnupen. Jeg har inntrykk av at dette området er lite brukt.

Vannforhold: Børvatnet er et typisk snøsmeltevann inntil minst midten av juli, så temperaturen er som oftest kald. Mens vannene nært Bodø lå nært 20 grader var det maks 11 grader i Børvatnet i juli 2008. Senere utpå sommeren da det meste av snøen er smeltet bedrer dette seg nok. I slutten av august 2013 holdt vannet 13-14 grader.

Helhet: Flott utgangspunkt for turer til Lurfjellhytta eller Lurfjelltind. Se også Brennesodden, Elvefjorden, Djupfjorden i Børelva naturreservat for et fint turforslag i samme område.

Tilbake til innholdet