Lommertjønna - Turbading

Gå til innhold

Lommertjønna

Turskøyting
På skøyter på et av de første is-arealene som fryser hver vinter!

Sent på høsten eller tidlig på vinteren, når den første kuldeperioden setter inn – er det alltid noen faste plasser hvor det fryser først. Frosktjønna er den store «klassikeren» blant disse i Bodøområdet. Pytten ved musèet i Bodøsjøen et alternativ. Så har du også denne ukjente tjønna – som på kart ikke har noe navn – men hvor Lommertjønna da er det naturlige navnet siden Lommerhaugen ligger like ved. Nært inntil travbanen ved Bestemorenga.

Du parkerer da på den store parkeringsplassen ved travbanen og følger sti / turvei mot Svartnes. Etter at du har kommet igjennom første skogsallè og har gått rundt 400 meter har du tjønna på høyre side. Den er rundt 150 x 100 meter stor.

Så tidlig som en oktoberdag var det mulig å dra på skøyter her i 2023! Etter å først ha vært på Frosktjønna med minst 100 andre som skøytet var det fint å dra og skøyte litt alene også (vi var to).

Selv om tjønna ikke er så dyp er det fint å ha med isstavene. Under siste tur der var hele vannet trygt – unntatt en plass ved en øy hvor staven gikk rett igjennom (lett å oppdage, se på bildet). Og der var det ikke rent vann for å si det slik – så det hadde blitt et 100% gjørmebad om en hadde falt nedi der :-) Men det var overraskende trivelig skøyting på denne tjønna egentlig – selv om det også er rett under en kraftlinje. Mange små «øyer» det er mulig å skøyte rundt og innimellom.
Tilbake til innholdet