Vågøyvatnet - Turbading

Go to content

Main menu:

Vågøyvatnet

Turplasser i Bodø 1

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Vågøyvatnet er lettest tilgjengelig ved å følge sti fra Maskinisten. Der er det godt med parkeringsplasser. Man når utløpet av vannet etter ca 1 km, men bør gå ca 1 km til for å komme rundt midt på vannet. Her er det ei lita strand med en benk. Stien på siden mot Junkerfjellet følger vannet tettest. Skogsvegen på den andre siden av vannet er hemmet av mye gran som ødelegger utsikten.

Området/fasiliteter: Vågøyvatnet er nå frigitt til bading, etter at vannforsyningssystemet fra Heggmoen er kjørt i over ett år. Vågøyvatnet var før Bodøs drikkevannskilde, men nå er Heggmovatnet tatt i bruk som det. Vågøyvatnet (og de andre vannene i området) er derfor vedtatt åpnet for bading. Det er dog satt en maksgrense på 50 personer i hver gruppe som bruker vannet organisert til friluftsformål. Organisert er det ikke lov å bade her (f eks en Bodø Badeklubb ville ikke fått lov å legge en organisert tur hit), men som privatpersoner blir det fullt lovlig. Her er artikkelen fra når det ble bestemt.

Tenk om man kunne valgt seg ut den beste plassen rundt vannet, og laget til en strand eller svaberg, og satt ut flytebrygge og laget til stupebrett. Det hadde i såfall blitt et populært utfartssted. Jeg gikk tur i vannkanten rundt hele vannet våren 2008, og fant ut at det er få plasser hvor stuping er aktuelt. Den mest populære plassen å bade blir nok den eksisterende lille stranden hvor det også er satt ut en benk. Går man videre utover her kommer man til en fin vik. Nedenfor Hestbakken (på vestsiden) er det et ganske stort strandområde som er veldig barnevennlig. Der er det en fin øy man kan svømme ut til. Like ved innerst mot nord er det også en fin strand. Kveldssolen forsvinner ganske tidlig fra Vågøyvatnet pga omkringliggende fjell. Vågøyvatnet har enda ikke blitt noe utpreget badested, men muligheten er nå der. Her er en noen artikkel fra da vannet ble vedtatt åpnet i 2004. Skryt til FrP for at det var de som fikk det til.

Vannforhold: Det bør være gode muligheter for bra badetemperatur, sett i forhold til hvor bra temperatur det er i Soløyvatnet (som er et lignende men større vann).

Helhet: Et populært turområde pga sin nærhet til Maskinisten. Vågøyvatnet rundt er en tur som til og med har fått en sang oppkalt etter seg (Kråkesølv). Et sentrumsnært badealternativ med god temperatur utpå sommeren. Jeg fikk ikke den helt store badefryden der, men dette er noe som kan bedre seg.

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.

Back to content | Back to main menu