Gunhildvatnet - Turbading

Gå til innhold

Gunhildvatnet

Salten utenom Bodø

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Gunhildvatnet ligger ved Russånes i Saltdal. Ta av E6 og følg skilting mot Jarbruhytta (ta av et par ganger). Gunhildvatnet ligger da i en sving like i nærheten av jernbanen. Man må gå over jernbanesporet for å komme til hoppeplassen (se deg godt for!). Vil man rett til stranden kan man kjøre til skianlegget og gå ned til vannet derfra.

Området/fasiliteter: Gunhildvatnet har et gammelt og utslitt stupebrett, som de siste årene har blitt noe oppusset. Det er enda mulig å hoppe i vannet fra den midterste hoppeplassen, eventuelt fra steinene litt lenger ned. Området ved Gunhildvatnet er ikke spesielt fint, med jernbanen og fyllingene like ved. Det er en strand ved Gunhildvatnet, som man kommer til om man går ned fra skianlegget. Barnevennlig strand.

Gunhildvatnet ligger i et ekstremt nedbørsfattig område som også er kjent for å være varmt om sommeren. Det skal være like lite nedbør som i Sahara her. Dette området strekker seg fra litt nord for Borkamo (hvor målestasjonen ligger) til et stykke sør for Storjord. Jeg tror dette området begynner like nord for Gunhildvatnet, men er ikke 100 % sikker. Det er en skiløype like i nærheten av vannet.

Vannforhold: Behagelig vann om sommeren. Ekstra varmt på de ekstra varme sommerdagene, som kan nå opp mot 30 grader lufttemperatur i dette området om sommeren.

Helhet: En plass med nesten garantert varmt vann på finværsdager om sommeren, hvor ungdommer/voksne kan hoppe og barna kan leke på stranden. Fin stoppeplass for de som kjører forbi på E6 og vil ha seg et bad. Dog ikke særlig fint rundt vannet.

Tilbake til innholdet