Moloen i Bodø sentrum - Turbading

Gå til innhold

Moloen i Bodø sentrum

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Natur midt i byen?

Ja, absolutt!

Moloen i Bodø er, selv om den er midt i sentrum av Bodø by, en flott naturtur.

Her kombineres det urbane og det naturlige på en fin måte.

Selv om det kanskje er mest folk her ved fint vær, er det veldig populært å gå tur her også i dårlig vær. Mange liker å se vannet skylle inn over moloen når det er sterk vind. Ved ekstra dårlig vær må Moloen rett og slett stenges for skuelystne (det skjer dog veldig sjelden).
Fra Moloen har du ekstra fin utsikt til «Bodø skyline» og båttrafikken inn og ut av havna. I småbåthavna er det mange båter å se på. Bodøs kunstverk fra prosjektet Kulturlandskap Nordland er plassert på Moloen, med navnet «Uten tittel». Ute ved Molokroken er det flott å sette seg ned i sola på bergene. Inne i «svingen» er Bodøs mest sentrumsnære sandstrand! En liten stripe med fin sand og kaldt vann. Merk dog at sanden her er borte ved høyvann.

Ved varmt sommervær bruker det å samle seg en del folk for å sole seg, være sosiale og kanskje ta seg et bad. «Med gitar på Moloen» er jo et litt kjent uttrykk i Bodø. Vær obs på at sjøvannet på utsiden av Moloen er ekstra kaldt. På innsiden er det en del varmere, men garantert ikke like rent. Vil du ha mer behagelige vanntemperaturer finnes det mange andre plasser i Bodø for det formålet.
Tilbake til innholdet