Uegnede badeplasser i Bodø - Turbading

Gå til innhold

Uegnede badeplasser i Bodø

Diverse

Her er en liten oversikt over plasser som ikke passer til bading i Bodøområdet.

Vardvatnet ligger ovenfor Mjønes, og er ganske nært Langvatnet. Det kan være litt småvanskelig å finne. Nordsiden av vannet (hvor det er satt opp en fin gapahuk) passer ikke til svømming, siden det er ganske grunt. Nå kunne det se ut som om sørsiden var dypere, men alt i alt så anbefales ikke dette vannet. Middagsvatnet eller alle plassene i Mjønesskardet anbefales heller i dette området.

Reismålsvatnet ligger like ovenfor Reitan. Forsvarets Operative Hovedkvarter i Norge ligger i fjellet like nedenfor Reismålsvatnet. Vatnet er dypt, sånn at det fint går an å svømme i det. Omgivelsene gjør at vatnet har begrenset med badeglede, sånn at det ikke anbefales. Da er heller Middagsvatnet eller alle plassene i Mjønesskardet steder som anbefales. For de som har tilhold på Reitan bør det likevel være noe attraktivt siden det er så nært.

Åselistraumen er ved Fv17 ca 3,5 km etter Saltstraumenbrua. På nordsiden av Åselibrua er det en parkeringsplass. Like ved her er det et fint stoppeområde med både gress og grillplasser. Man kan gå bort under bruen om man vil. På yttersiden av vegen er det en strand med godt innsyn fra vegen. Veldig kaldt sjøvann her. Dette er en fin stoppeplass for vegfarende som trenger en rast. Men stedet anbefales ikke for bading.

Tuvfjellvatnet ligger på Tuvfjellet ved Fv17. Dette vannet er altfor grunt til å kunne svømmes i.

Kiskvatnet ligger like ved Kulturveien Fv812. Her det ordnet til en fin plass med gapahuk og grillplass. Dette vannet er dessverre for grunt til å kunne svømme i.

Frosktjønna ligger i nærheten av sandstranden ved Soløyvannet. Det er ei ganske stor tjønn, som i september 2008 etter hva jeg kunne se ikke passer til bading. Det var gress og myr og for lite vann de fleste plassene jeg så. Ved østsiden av tjønna, der de fleste hyttene ligger, er det heller ikke dybde nok for voksne. Et fint skøytevann om vinteren!

Erlingbu er mål nr 1 for mange som er ute på skitur om vinteren. Om sommeren er det langt færre som går til dette området. Rett nedenfor Erlingbu ligger Bordstulitjørnan, to ganske små tjønner. Den nærmeste er en ganske liten tjønn hvor det er satt ut livredningsbøye, noe som kan tyde på at tjønna er brukt til bading. Ikke langt unna ligger den andre Bordstulitjørna, som også ser ut til å være mulig å bade i. Jeg har kun prøvd den som ligger rett nedenfor Erlingbu. Den ga ikke noe badeglede, med sin noe stinkende myrbunn, og anbefales absolutt ikke. Store Svartvatnet, Langvatnet og Rundvatnet ligger litt lenger inn i marka, og anbefales heller.

Sjurnakkvatnet er et spøkelsesaktig vann i Tverlandsmarka hvor det ser ut som vannet plutselig har synket med mange meter. Ihvertfall så det slik ut i juli 2010, en sommer som ikke akkurat var preget av tørke slik som sommeren 2009. Området rundt vannet er heller ikke noe særlig.

Ersvikvatnet ligger på Tverlandshalvøya. På denne halvøya er det ingen andre vann, derfor hadde jeg et håp om at dette vannet kanskje kunne være bra. Men da jeg var der så jeg raskt at dette bare er et myrvann som ikke er mulig å bade i.


Kvalvika, i nærheten av sentrum, passer ikke så bra til bading, men er et fint utgangssted for kajakk.

Alstadfjæra er et fint område like nedenfor Alstad. Det er sikkert godt mulig å bade der. Men pga skilt om utløpsledning og at vannet her er veldig kaldt plasserer jeg det på denne siden.

Furumoenpytten (navn jeg har funnet på) ligger ikke så langt unna Langlivatnet. Den ligger noen hundre meter unna hovedstien/kjerreveien oppover mot Erlingbu. Selv om den så ganske djup ut var det mye vekster nede i vannet, noe ihvertfall ikke jeg liker når jeg svømmer rundt i vann.


Nøkktjønna, like ved "Heiaveien" i samme område som Furumoenpytten, er en myrtjønn som ikke passer til bading.

Tilbake til innholdet