Himmelsynheian - Turbading

Gå til innhold

Himmelsynheian

Skiturer
Vil du ha utsyn opp mot himmelen og flott utsikt under deg i et område «ingen andre» besøker?

Test ut Himmelsynheian!

Himmelsynheian er et veldig lite brukt turområde i Bodømarka. Her oppe går det ingen skiløyper og ingen turstier selv om området er rimelig sentralt plassert imellom Erlingbu og Tussvatnet. Det er et slags «indre Hopsfjellet», altså beliggende i marka innenfor Hopsfjellet, men lavere og med samme gode utsikt! Det er flott furuskog her oppe!

Er du i huset ved Tussvatnet er dette en flott rundtur på ganske nøyaktig 5 km og ca 200 høydemeter. En rundtur fra Tussvatnet via Erlingbu og den varme havresafta der er veldig flott på ski. Da følges merket skiløype halvparten av turen og umerket resten av turen. Denne ruta er (med unntak for noen bratte parti igjennom skogen) fin å gå for de som er god på ski. Ruten er umerket (og for så vidt ukvistet) så det kan være et pluss om du på forhånd laster ned gps-sporet på denne siden til turkartappen din (f eks Norgeskart friluftsliv). Fra Erlingbu følger du haugene bortover i stedet for å følge skiløypa ned.

Om du har tilhold ved Tussvatnet og det er barmark, er nok en tur opp til Himmelsynheian fra huset tur-retur mere aktuelt. Da kan du gå litt sør og få flott utsikt over Tussvatnet.

Drømmen hadde jo vært å fått til en rundturskiløype tilpasset pulk imellom Erlingbu og Tussvatnet over Himmelsynheian. Men mulig at dette er vanskelig å få til. Området er uansett der i dag – klar for å brukes!!
Tilbake til innholdet