Lille Bahamas - Turbading

Go to content

Lille Bahamas

Hemmelige plasser

Tilgjengelighet/vegbeskrivelse: Stranden ligger litt mer utilgjengelig til enn de fleste strender, derfor er det veldig lite folk der. Lille Bahamas er liksom "vår" strand, så jeg skriver ikke opp vegbeskrivelsen her. Mange skjønner kanskje hvor det er hen uansett. Gjør du ikke det, og veldig gjerne vil dit likevel, send meg en mail, så kanskje...Har de siste årene fått endel forespørsler om hvor dette er, bare morsomt det.

Området/fasiliteter: Lille Bahamas er en veldig fin og ganske liten strand (ca 30 meter bred) som ligger i Bodø. Jeg ramlet veldig tilfeldigvis over stranden i mai 2009 under en av mine turer. Svigerforeldrene mine ble med på tur dit og synes også det er en himmelsk plass. Stien dit var ganske overgrodd med mye kvister osv, noe jeg gjorde noe med ved å kviste bort litt rett over sommeren 2009. Gåtid for voksne er 35-40 minutter, rundt en time eller mer om man har med seg barn. Lille Bahamas har en stor sandbakke med deilig sand som er fin å leke, ake eller lekebegrave folk i. Selve stranden er fin å gå eller jogge barfott rundt på. Bergene øst for stranden er veldig fine til å sitte på og eventuelt grille på. Ute på holmen er det en hoppeplass på et par meters høyde. Her passer det også veldig fint om man vil fiske. Sommeren 2012 fikk vi fisk nesten hver gang vi kastet ut snøret her.

Siden det er lite folk her og man ser de som eventuelt kommer en stund før de kommer er dette en strand man kan gå rundt med lite klær på. I mai, juni og juli er dette en super plass å gå for å se på kvelds- og nattsola. Det er noen høye berg mot vest som tar noe sol på selve stranden utpå sensommeren, men solen når over dem på bergene der man sitter helt til i slutten av august (solen gikk ned kl 2050 den 19. august, nydelig kveldssol). 8. juni 2010 gikk solen ned 02.47, altså på vei opp igjen, slik at den nok ikke var lenge borte (dro hjem da).

I starten av august 2010 hadde jeg et av dette årets badeopplevelser. Vannet lå på 12-13 grader da vi kom, men utpå dagen ble det plutselig over 15 grader. Det var en super opplevelse å hoppe i vannet og svømme lenge rundt i det klare vannet på Lille Bahamas.

Vannforhold: Sjøvannet rundt Bodø er for det meste kaldt, noe også vannet på Lille Bahamas er. Sjeldent det er over 13 grader. Kjempeklart og fint vann. Stranden hadde endel tang våren 2010, men den forsvant av seg selv.

Helhet: En fantastisk plass, selv om vannet er kaldt. Hvis man vil dra på tur og være helt alene er dette plassen...selvfølgelig også om man vil dra på tur ilag med venner! Midnattsol i juni og juli!

Kartlink Lille Bahamas

Trykk på bildene for å se større versjon. Bruk piltaster eller sveip for å bla fram og tilbake.

Stille på Lille Bahamas
Back to content