Urbantur i Bodø sentrum - Turbading

Gå til innhold

Urbantur i Bodø sentrum

Sentrumsnært - med "den nære marka"
Turkart
GPS-sporFinn kart
På tur med folkeliv, by-ting og kveldssol! Ja tenk – jeg gjør det også – ikke bare turer langt ute i naturen :-)

Bodø sentrum har de siste årene blitt stadig finere å ta seg en tur i. Både med den lange sjøfronten med mulighet til å gå «havnepromenaden» helt fra togstasjonen, og med parker og andre interessante plasser å passere.

For det er mange parker å passere på sin tur – om en vil. Rensåsparken, Anna Benoni-parken (Orestad park), Rådhusparken (som ikke er en park men mere en plass, så riktig navn hadde vært Rådhusplassen), Solparken, Pelle Molins plass, Gråholten, Leif Jensons Plass park, skateparken, Kvartal 99 aktivitetspark....og kanskje enda flere? Dette var bare de nært sentrum. Så det står ikke så dårlig til med parkene i Bodø sentrum som noen stadig skriver.

Selv liker jeg å ta meg en sykkeltur i kveldssola. Gjerne langs Havnepromenaden, med et godt folkeliv forbi det nye området ved Ramsalt og hele veien videre helt forbi Stormen, kaifronten og ut på Moloen! Så passer det gjerne å passere noen parker på tilbaketuren, og også ta turen igjennom og over Rensåsparken på tur hjem (eller bare nyte sola).

Så venter vi spent på «Kulturhavna» - en forbedring av området rundt Moloen. Utbyggingen av Molobyen blir spennende å følge (der er allerede badstuer med badeplass på plass). Ramsalt skal bygge utebasseng og badstue. Og hvem vet hvilke andre forbedringer som dukker opp?


Tilbake til innholdet