Svaet - Turbading

Gå til innhold

Svaet

Hemmelige plasser
Turkart
GPS-sporFinn kart
Etter rundt 10 år med utsjekkinger av nye plasser tenker man jo at nå skal det ikke være mulig å finne flere nye befolkningsnære anonyme plasser ved vann. Likevel fant jeg noen slike sommeren 2017!

En gressbergodde jeg de siste årene alltid hadde sett på, men aldri tatt meg tid til å stoppe ved var en av disse. Om man følger godt med på kjøreturen her så ser man den så vidt igjennom trærne.

Så stoppet jeg der da, en julidag med godt over 20 grader. Det var til og med en «egen» liten parkeringsplass der. Sti var også på plass. Igjennom litt skog og over ei myr, bare 100 meter fra vegen!

Den følelsen man får når man aner at man har funnet en ny plass.

Igjennom de siste buskene/bladene (se bildet) åpenbarte Svaet seg. Med både sand og svaberg. En egen sittestokk innimellom buskene. Ganske langgrunt, men ikke så mye at det ble plagsomt å svømme. Gode solforhold, dog ikke den lengste kveldssolen.

En av grunnene til at jeg ikke hadde tro på at det var en flott anonym plass her er at det er mye hytter i området. Men på Svaet er det ingen andre med innsyn til plassen (selv om det ikke er så veldig langt unna nærmeste hus eller hytte). På mine skøyteturer rundt omkring på dette vannet hadde jeg heller aldri merket meg denne plassen.

Men tror jeg at siste sentrumsnære plass er funnet : - )
Tilbake til innholdet