Ravnflåget over Rønvik - Turbading

Gå til innhold

Ravnflåget over Rønvik

Sentrumsnært - med "den nære marka"
På stuptur opp til et av Bodøs mest kjente flåg!

Lengde: Ca 1,2 km t/r
 
Høyde: 160 moh, med ca 37 meters stigning opp fra Nedre Vollvatnet. Mere om du kommer via trappa fra Vollen.

Ravnflåget er et populært flåg i Rønvik. Det henger over Vollen, med sitt stupbratte "ansikt" på ca 50 meter rett ned. Høyden er 160 meter.

Det er alltid en diskusjon med navnet på disse navnene. Ramnflåget, Ramnfloget, Ravnflåget, Ravnfloget….det er mange alternativer. Selv valgte jeg å kalle det for Ravnflåget, siden det høres best ut og er slik vi sier det her. Det heter jo ravn og ikke ramn liksom?

Utgangspunkt er den store parkeringsplassen på Rønvikfjellet – hvor hovedparten av turgåerne skal på tur opp til Keiservarden. Herfra går du isteden ned over brua nedenfor Nedre Vollvatnet og følger en klar sti oppover bakken. Opp til Ravnflåget tar det sjelden mer enn 10 minutter å gå.

En alternativ rute er å gå fra Vollen. Det er plass til noen biler i svingen der hvor trappen starter. Herfra er det jevn høy stigning rett opp til Ravnflåget.

«Toppen» er preget av en idyllisk grønn gress-slette hvor du selv kan velge hvor langt du vil gå ut på stupet. Utsikten til byen er veldig fin herfra, bedre enn ved Turisthytta. I tillegg ser du byens omland og særlig fjorden og fjellene sør for Bodø. Det står en benk (og en ny bordbenk med tak fra 2023!) satt ut av Bodømarkas Venner her.

Hvis jeg skal vise utsikt over byen med omlandet til besøkende så er Ravnflåget ofte førstevalget! Denne turen klarer du tur/retur byen med bil på under 50 minutter – en ting som gjør Ravnflåget til et flott hverdagsturmål når du kanskje ikke har så god tid.
Tilbake til innholdet