Durmålsvassknubben - Turbading

Gå til innhold

Durmålsvassknubben

Nordsia
På tur i marka på Kjerringøy!

Denne turbeskrivelsen skrev jeg i sin tid for Ti på topp.

Høyde: 347 moh, med ca 350 meters stigning. Startpunkt ligger på ca 10 moh.

Lengde tur/retur: 11,2 km (hvorav 8,8 km på grusveg).

Turbeskrivelse: Ta ferga fra Festvåg til Misten (fra trafikkparken i Bodøelv er det 28,5 km til Festvåg). Når du kommer ut av ferga kjører du 8 km og tar til høyre (skiltet til idrettsplass). Etter 400 meter tar du Lomtjønnveien til høyre, og følger denne fram til du tar grusveg til høyre ved skilt til Fjærhesten. Du kan kjøre helt til bommen, hvor det er plass til endel biler langs veien. Handle gjerne i gårdsbutikken som grunneierne har, som «takk» for å kunne bruke p-plassen.

Herfra følger du anleggsveien (som herfra heter Sørvassveien) innover i marka. Etterhvert går den like ved siden av Sørvatnet. Anleggsveien kan sikkert oppleves litt langdryg for noen, så det anbefales å ta med seg en sykkel for de som har mulighet til det. Du ser turmålet underveis fra flere plasser (se etter rørgata til kraftstasjonen og telemasta lenger opp). Framme ved Undfossen kraftstasjon følger du skilt og går på høyre side av kraftrøret oppover. Turen er herfra skiltet. Oppe i skaret tar du på nytt til høyre og går oppover igjennom skogen, forbi en telemast og videre opp på Durmålsvassknubben på 347 moh.

Merking: Diverse turskilt underveis, men ingen merking utenom disse.

Utsikt: Underveis langs Sørvatnet ser hele fjellrekka mot sørvest vill og utilnærmelig ut. Deilig utsikt du sannsynligvis aldri har sett før. Oppe på Durmålsvassknubben står du på grensen til Sjunkhatten nasjonalpark og har «galant utsikt» mot Mistfjorden og mange av de utalligene tindene i det området!

Sol og vann: Greie solforhold og bra med drikkevann tilgjengelig på denne turen. Flotte strender og rasteplasser ved Sørvatnet.

Annet: Dette turmålet byttet vinteren 2021 offisielt navn på kart til Durmålsvassknubben. Før het det Fjærhesten her. Men de lokale mente at dette var helt feil, og at Fjærhesten skulle være det som var Laukstelltind, mens Durmålsvassknubben skulle være det som het Fjærhesten. I tillegg var det jo en haug i skogen som var benevnt på kart som Durmålsvassknubben. I 2021 byttet da endelig Kartverket disse navnene til det lokalbefolkningen mente var riktig!

                                           

Du kan se Durmålsvassknubben fra fergeleiet på Festvåg, slik at om du lurer på hvordan skyforholdene er lønner det seg å orientere seg riktig og se etter toppen derfra.
Tilbake til innholdet