Thai-huset - Turbading

Gå til innhold

Thai-huset

Salten utenom Bodø
Thai-huset er et flott «meditasjonshus» beliggende like ved Fv17. Dette huset står åpent for alle besøkende – man kan til og med overnatte her hvis man vil. Det er ekstra fint å komme hit en mørk vinterdag og fyre opp i ovn og sette flamme på stearinlysene. Flamme og meditasjon…

Like ved Thai-huset er det en koselig samisk gamme. Slik at om Thai-huset skulle være opptatt så kan man likevel finne seg en koselig plass å fyre opp på… Like ved gammen er det laget en liten åpen-himmel-do.

Vannliljer og siv gjør at svømmeforholdene dessverre ikke er ideelle i Kjellingvatnet. Da kan man heller gå seg en tur mot det mye større Laksådalvatnet – hvor det er en fin stoppeplass på nordsiden av vannet. Det går kjerreveg fra parkeringsplassen og innover. Kjellingvatnet er flott å skøyte på når forholdene ligger til rette for det. Laksådalvatnet er imidlertid mye mer usikkert til slik bruk, siden deler av vannet ikke var fryst etter en langvarig kuldeperiode vinteren 2016.

Fjellene man har utsikt til fra området heter blant annet Høgnakken, Høgstjerna, Tverrfjellet og Bjellatinden.

Den Glømda Staden er Gildeskåls bidrag til kunstprosjektet Skulpturlandskap Nordland – og bør også ses på når man har stoppet her. Et flott kunstverk.

Ved Oterstranda ved Fv 17 i Gildeskål tar man av skilt til «Den Glømda Staden». Det er kun 300 meter å gå fra parkeringsplassen her til Thai-huset.
Tilbake til innholdet