Skansenøyra "Monsengrunn" - Turbading

Gå til innhold

Skansenøyra "Monsengrunn"

Salten utenom Bodø
Stopp på Saltdalsværingenes mest brukte badeplass!

Sommeren 2023 på vei på tur til Preikestolen i Salten (se annen tur) fikk jeg det plutselig for meg at jeg skulle stoppe på Skanseøyra igjen. Det ble et hyggelig stopp. Masse besøkende og badende i Skansenøyra. Med dypere vann nå i forhold til sist jeg var der – og godt mulig å bade i god temperatur! Også noen som badet i fjorden rett utenfor (testet ikke ut det selv grunnet mye stein og ondt å komme seg uti uten noe på føttene).

Området ligger like øst for Rognan sentrum. Ta av ned mot Småbåthavna eller campingplassen. Det er gode parkeringsforhold der - tilogmed på sånne dager!

Plassen var opprinnelig med på siden her – men så tok jeg den bort. Men nå er den tilbake igjen!

Teksten fra 2008:


Skansenøyra naturreservat er et kommunalt sikret friluftsområde på 232 dekar. Flott strandområde like øst for Rognan sentrum, ved utløpet av Saltdalselva. Området egner seg godt til bading og strandbaserte aktiviteter. Stranda ligger like ved vei og er lett tilgjengelig. Gressletter, Sandvollyballbane og fotballbaner gir gode aktivitetsmuligheter. Området er mye brukt lokalt. På våren raster mye fugl i området. Info tatt fra inatur. Området kalles også for Monsengrunn' på folkemunne (hør f eks i sangen Susa i hodet mitt av Søsterhjemmet).

Vannforhold: To avstengte poller skal visstnok gi godt badevann store deler av sommeren. Mer usikkert med elven og sjøen der. Da jeg var der sommeren 2009 var det for lite vann i kulpen til å bade ordentlig i den. Men i 2023 - var det fine forhold!
Tilbake til innholdet